Două școli din Gorj, incluse în programul de acordare a unei mese zilnice

Două unități de învățământ din Gorj ar putea fi incluse în programul de acordare a unei mese zilnice elevilor. Este vorba de Școala Gimnazială 1 din Polovragi și Școala Gimnazială din Scoarța.

Ministerul Educatiei a supus dezbaterii publice, pentru 15 zile, un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care propune extinderea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din invatamantul preuniversitar de stat de la 50 la 100 de unitati invatamant.

 

„Cele 100 de unitati invatamant cu grade de complexitate si particularitati educationale diferite, propuse pentru a fi cuprinse in program sunt dispuse echilibrat la nivel national, in medii rezidentiale diverse – Urban (mare, mic, central, periferic)/ Rural (mare, mic, accesibil, greu accesibil, izolat), si vor avea statut de unitati de invatamant pilot, conform prevederilor legale in vigoare, in care se va implementa programul”, se arata in proiect. Initiatorii proiectului afirma ca, daca anterior implementarii Programului, in anul scolar 2016-2017, s-a inregistrat o rata a abandonului scolar mult mai mare, aceasta scazand ulterior.

„In anul 2019, s-a constatat ca programul a condus chiar la eradicarea fenomenului de abandon scolar, in unele unitati de invatamant”, se mai arata in documentul aflat in dezbatere publica.

Ministerul Educatiei face si alte propuneri in vederea optimizarii aplicarii programului: necesitatea cresterii valorii zilnice alocate/ elev

– implementarea programului pe an calendaristic, si nu pe an scolar, in scopul simplificarii in continuare a procedurii de selectie a furnizorilor.

Bugetul estimat al proiectului este de peste 66 de milioane de lei pe an, iar Ministerul Educatiei a publicat si lista cu unitatile de invatamant care ar urma sa faca parte din proiect.

Pentru al treilea an consecutiv, „Masa calda in scoli”, ramane tot un program-pilot. Programul a fost lansat in urma cu trei ani, de Guvernul Ciolos, incluzand, momentan, doar 50 de scoli si gradinite din tara. Conform programului, elevii ar trebui sa primeasca zilnic o masa calda sau un pachet alimentar. Fiecare masa trebuie sa se incadreze in pretul de 10 lei, cu 3 lei mai mult decat in anul scolar 2017-2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com