Dosarul „Ydail”, aruncat la gunoi

Magistrații Curții de Apel din Craiova au aplicat noua legislație penală și au stabilit că în dosarul „Ydail” nu pot fi utilizate înregistrările realizate de SRI. Practic, trei ani de anchete au fost aruncați la gunoi de către noua legislație penală care a eliminat toate înregistrările din dosare. Inculpații au cerut acest lucru și Tribunalul Gorj a admis cererile. Contestațiile procurorilor au fost respinse marți la Curtea de Apel din Craiova.

În acest dosar sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie primarul Mihai Calotă din Urdari, Adrian Mangu, edilul comunei Bărbătești, Ilie Petroi, primarul din Aninoasa, dar și Sorin Bucurescu, edilul comunei Slivilești, precum și primarii Petre Grigorie de la Plopșoru, Florinel Țuilă din Cătunele, Ion Gruescu de la Negomir și Ana Ceană, primarul comunei doljene Melinești.
Acuzaţiile care le sunt aduse inculpaţilor sunt de luare de mită şi abuz în serviciu. Procurorii susţin că suspecţii ar fi primit şpagă pentru a atribui lucrări firmei Ydail, condusă de administratorul Doru Şandru și controlată de liderul ALDE Gorj, Ion Iordache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com