Domeniul schiabil din Rânca, lăsat baltă de Guvern. Banii se duc în Munţii Făgăraş

Staţiunea Rânca poate să îşi ia gândul de la o posbilă extindere a domeniului schiabil din fonduri guvernamentale. Actualul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunţat că în Munţii Făgăraş va fi realizat cel mai mare domeniu schabil din ţară. Acesta va cuprinde 150 de kilometri de pârtii, ceea ce va însemna dublarea capacităţii schiabile din ţară, care acum este de 175 de kilometri.

Ministrul Turismului nu a spus cât ar costa sau când ar putea fi gata un astfel de proiect (inclus în august 2017 pe poziţia nr. 1 în Master Planul Naţional de Turism, aprobat prin HG), dar s-a declarat optimist că în 2018 se va face primul pas prin realizarea documentaţiei tehnice, informează bzb.ro

„Trebuia să ne deplasăm aici, să avem o discuţie cu primarii. Dacă nu avem dialog cu autorităţile locale, nu se poate implementa niciun proiect.(…) Trebuie să vedem care sunt problemele dânşilor pentru că, după cum ştiţi, nu dispun de foarte mulţi bani, ţinând cont de faptul că obligaţia realizării documentaţiei tehnico- economice este a autorităţilor locale”, a spus ministrul Dobre.

Vrea să discute cu autorităţile judeţene

Decisivă va fi însă poziţia preşedinţilor Consiliilor Judeţene din Sibiu, Braşov şi Argeş, cu care Ministrul Turismului şi-a propus să poarte un dialog încă din prima săptămâna a lunii ianuarie. „Nu am purtat încă nicio discuţie cu niciun preşedinte de CJ. O să discut la începutul anului.(…) Voi avea o întâlnire cu dânşii (…) destul de repede. (…) Scopul întâlnirii este de-a putea bugeta la început de an sumele necesare pentru SF şi PT”, a declarat ministrul. Realizarea efectivă a investiţiei ar urma să fie suportată integral de la bugetul de stat.

Astfel, Rânca poate să îşi adio de la sprijin din partea statului pentru a se dezvolta.

One thought on “Domeniul schiabil din Rânca, lăsat baltă de Guvern. Banii se duc în Munţii Făgăraş

  • 9 ianuarie 2018 la 1:05
    Legătură permanentă

    Ce ne mira.!!! Gorjul nu a avut reprezentare și Zina Ranca nu a fost niciodată o prioritate și nu au știut sa profite de aceasta frumoasa zona… Păcat

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com