Discuţii incredibile la dezbaterea CEO cu expropriaţii: „Vă facem condiţii să staţi în carieră”

Complexul Energetic Oltenia(CEO) a organizat o dezbatere publică cu persoanele care ar trebui expropriate, însă discuţiile nu au ajuns la vreo concluzie. Oamenii au plecat tot nemulţumiţi. CEO a făcut un regulament intern pentru cei care au case în faţa excavatoarele, terenurile fiind declarate prin HG, de utilitate publică. Cei de la companie, nu sunt însă dispuşi să cumpere imobilele şi spun că au început să le facă oamenilor condiţii pentru a locui în carieră.

 

“Pentru construcţii, valorile de despăgubire, se vor da pe baza plăţilor aprobate de directorat prin încheierea convenţiei de vânzare- cumpărare sau în baza rapoartelor de evaluare”, spune Ion Petroniu, reprezentantul CEO la dezbatere.

 

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că unora dintre ei, CEO le cumpără numai terenul, dar nu şi casa, iar condiţiile în care locuiesc spun că sunt insuportabile. „52 de decibeli am în dormitor. Din cauza acestui lucru, eu am acumulat diverse boli: surzitate , am probleme cu auzul, probleme cu inima , plus că am făcut două accidente vasculare din cauza stresului şi condiţiilor în care locuiesc. Nu mai e nici apă în fântână, trebuie să cumpăr şi apă, iar acum să mi se spună că nu se mai achiziţionează nici case, , dar eu stau în carieră de fapt. Eu cum să rămân aici, în condiţiile astea?”, se întreabă Ion Vâlceanu.

A primit răspunsul imediat. Ion Petroniu spune că îi va face condiţiile necesare să rămână acolo. „Referitor la casele dumneavoastră este evident că nu e un confort deosebit . Noi în sensul acesta am luat deja foarte multe măsuri în vederea atenuării disconfortului dumneavoastră . Una dintre măsuri este strămutarea depozitului de la Roşia din locaţia actuală. Şi atunci, tot acest disconfort va dipărea”, spune Ion Petroniu . „În condiţiile astea, înseamnă că noi trebuie să aşteptăm până dăm colţul, pentru că dacă fac un al treilea accident vascular rămân paralizat, nu mai pot vorbi. Dumneavoastră vă daţi seama unde stau eu? Ce să discutăm , asta e bătaie de joc, chemaţi lumea aici să vă bateţi joc”, i- a răspuns Ion Vîlceanu.

Petroniu cere înţelegere şi a dat exemplul personal

Ion Petroniu le- a cerut celor 11 persoane prezente la dezbatere să înţeleagă că dacă nu vor da terenurile, mulţi oameni vor rămâne fără loc de muncă. Acesta a venit cu un exemplu din familie. „Şi eu stau într – o zonă afectată de minerit, în zona Alunu. Am casa construită în 95. S- a crăpat, dar am refăcut- o. Nu i-am dat pe ăia în judecată. Acolo lucrează fratele meu. Nu vreau să- i închid, să-l las pe drumuri. Dacă vrem viitor şi loc de muncă, trebuie să fim înţelegători, altfel rămânem toţi pe drumuri,” le- a spus Petroniu oamenilor .

Reprezentanţii CEO i-au sfătuit pe cei cărora nu le convin condiţiile de expropiere, să apeleze la instanţă, dar oamenii spun că nu au bani pentru aşa ceva.

„Partidul face angajările”

Una dintre persoanele prezente a povestit şi cum a cerut în schimbul terenului o angajare, iar răspunsul a fost că de asta se ocupă partidul. „Pe vremea lui Paraschiv de la Jilţ, am vrut să fac o angajare şi mi s-a spus că angajările nu le face el, ci partidul,” a povestit o persoană care urma să fie expropriată.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com