Directorii de şcoli au pornit răscoala împotriva lui Işfan. Coafura generalului rezistă.

Directorii de şcoli din Gorj au pornit o revoltă împotriva şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan. Este vorba de patru directori care au organizat împreună miercuri o conferinţă de presă în care au vorbit despre presiuni exercitate de la nivelul ISJ pentru eliminarea din statele de plată a sporului de condiţii vătămătoare. Directorii au depus o plângere penală pentru abuz în serviciu şi au trimis un memoriu la Ministerul Educaţiei.

„Dacă am aplicat un fals grosolan, un abuz în serviciu am făcut-o pentru colegii mei care trebuia să îşi ia salariile. Inspectorul şcolar general a avizat statul de plată fără sporuri. Este un abuz. Am fost în şedinţă în data de 8, s-a discutat o oră, nu s-a spus nimic de statele de plată că ar fi probleme, după care ne trezim cu sporul scos din state. Toate şcolile au fost chemate. Despre Bâlteni s-a spus că este totul perfect. Am adeverinţă de la DSP, hotărâre de Consiliu. Apoi a dispărut sporul. S-a spus că nu dânsul a făcut asta că era plecat la minister, dar sunt sigur că a sunat să mi se taie sporul”, a declarat Constantin Deaconescu, directorul Liceului din Bâlteni.

Probleme silmilare

Şi directorul Liceului Sportiv acuză acelaşi timp de presiuni:„Am aceeaşi problemă. Am încetat să mai cer spor de calculator pentru ca oamenii să îşi ia salariul. Au venit colegii şi au fost alături de mine în această problemă. Am fost ameninţaţi telefonic legat de faptul că dacă nu dăm sporul jos o să vedem ce o să păţim de luni”, a spus Gabriel Răscol, directorul Liceului cu Program Sportiv.

Directorul Aurel Popescu, cel mai vehement

Directorul Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu, Aurel Popescu, este cel mai vehement la adresa lui Ion Işfan.

„Am hotârât că mergem şi cu plângere penală pentru această intervenţie ilegală în statele noastre de plată. Încercăm să comunicăm mai mult cu ministerul. Am transmis la minister un memoriu semnat de 104 oameni. Mai sunt şi alte aspecte semnalate. Este vorba şide relaţia dintre inspectorat şi şcoli. Acum o zi eram 32 de şcoli şi s-a ajuns la 7 şcoli şi apoi am renunţat toţi pentru că am fost supuşi unor presiuni”, a menţionat Aurel Popescu, directorul de la Şcoala „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Aurel Popescu a criticat managementul lui Ion Işfan în fruntea ISJ Gorj.

Işfan spune că nu a făcut presiuni

„Dacă ei fac astfel de lucruri înseamnă că nu au ce face. Nu au existat niciun fel de presiuni. Directorii au înţeles care este situaţia sporului de condiţii vătămătoare. Acordarea acestuia nu este legală. Ministerul s-a pronunţat pe acest aspect, la nivelul şcolilor a fost trimisă şi o circulară. Lucrurile sunt clare.”, a spus Ion Işfan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com