Directorat: CEO nu este în pericol să intre în insolvenţă

Administraţia Complexului Energetic Oltenia respinge informaţia potrivit căreia compania se află în pragul insolvenţei, aşa cum s-a vehiculat la o conferinţă a practicienilor în insolvenţă. CEO a fost amintit în cadrul unei liste cu potenţiale companii de stat care ar putea intra în insolvenţă.

„In cadrul conferintei cu tema CODUL INSOLVENTEI – EDITIA A V-A organizata de Grupul de Presa Bursa, a fost facuta urmatoarea declaratie, de catre Nicoleta Munteanu – partener EURO INSOL: “in perioada urmatoare vom vedea si companii foarte mari, de interes strategic chiar, care vor intra in insolventa. Este vorba despre Tarom, Posta Romana si Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia), potrivit situatiilor financiare depuse de acestea la Ministerul Finantelor”. Pentru corecta informare a opiniei publice, facem precizarea ca ultima situatie financiara depusa la Ministerul Finantelor de catre Complexul Energetic Oltenia a fost cea aferenta primelor 6 luni 2017, respectand prevederile legale de transparenta si raportare.”

Cifrele reale

„Conform raportului care se regaseste postat pe site-ul www.ceoltenia.ro, compania a inregistrat la 6 luni 2017 aprox. 325 milioane lei profit, zero datorii restante fata de bugetul consolidat al statului si a achitat toate obligatiile financiare catre furnizori si institutiile bancare, conform prevederilor contractuale. In urma prezentarii catre institutiile bancare a activitatii companiei, respectiv a rezultatelor financiare inregistrate la sase si la noua luni 2017, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a trecut din categoria de performanta financiara D in categoria de performanta financiara A. Complexul Energetic Oltenia va incheia anul 2017 cu un profit estimat de cca 200 milioane lei. Inclusiv pentru ianuarie 2018, compania estimeaza un profit de peste 44 milioane lei.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com