Dezvăluiri scandal Stănești: Au tăiat cătușele poliției cu cleștele!

La data de 14.06.2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-liu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ultraj, lovire sau alte violențe, amenințare, violare de domiciliu  și  tulburarea ordinii și liniștii publice, fapte prev. și  ped. de art. 257  £tllfl.  1 și 4 C.p.  rap. la art. 206 alin. l C.p., art. 193 alin.  2 C.p., art. 206  alin.  1 C.p.,  art. 224  alin.  1 C.p., art. 371 C.p.

La data de 15.06.2020, s-a dispus, prin ordonanță, extinderea urmăririi penale față de inculpatul AI pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și favorizarea Uaptuitorului, fapte prev. și ped. de art. 253 alin. 1 C.p. și art. 269 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.

S-a reținut că la  data de  14.06.2020,  cu  ocazia unei  sărbători  organizate pe raza comunei Stănești, sat Stănești, județul Gorj, inculpații  RCA și CIE, aflați în stare de ebrietate, s-au deplasat la un magazin  aparținând  persoanei  vătămate CI și urmare a refuzului acestela de a Ie comercializa băuturi  alcoolice,  i-au adresat amenințări cu acte de violență și totodată au agresat  persoana  vătămată MP, care a intervenit în apărarea persoanei vătămate CI, provocându-i  lezitini cc  au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Inculpații RCA și CIE au aruncat cu pietre și scrumiere către curtea persoanei vătămate CI, în care se aflau mai multe persoane, aceasta din urmă solicitând intervenția organelor de politie, prin serviciul de urgentă 112.

Echipajul de poliție format din doi agenți de politie, BIC și TL din  cadrul IPJ Gorj, a intervenit la fața locului, împrejurare în care cei doi inculpați au continuat să aibă aceeaşi atitudine violentă, agresând fizic și persoana  vătămată LD, care a prezentat leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

İntrucât persoana vătămată LD era căzută pe sol şi agresată de cei doi inculpați, agentul de poliție TL a scos pistolul din dotare şi i-a somat să înceteze acțiunea violentă, împrejurare in care inculpatul CIE a  adresat  amenințări agenților de poliție, care au procedat ulterior la încătuşarea inculpatului.

Inculpatul AI a solicitat agenților de poliție să îi  scoată  cătuşele inculpatului CIE, care se refugiase in curtea locuinței inculpatului AI.

Astfel, inculpatul AI, în scopul îngreunării cercetñrilor, cu ajutorul unui cleşte, a tăiat cătuşele aplicate inculpatului CIE.

Pe tot parcursul derulării evenimentelor, cei doi inculpați RCA şi CIE au adresat injurii şi expresii jignítoare la adresa orgmielor  de poliție,  acțiuni  prin care a fost provocată şi o stare de indignare publică a participanților la hramul satului, având in vedere comportamentul agresiv  şi  injurios  al  celor  doi inculpați.

Procurorul a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a celor trei inculpați, aflați in stare de reținere.

Judecătoria Tg-Jiu, prin încheierea din data  de  15.06.2020,  a  admis cererea magistraților procurori cu privire la inculpații RCA şi CIE şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă, pe o perloadă  de 30  de  zile,  iar față de inculpatul AI, s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

În cauză, cercetările continuă in vederea lămuririì tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăriril penale şi punerea în mişcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal, regleinentate de Codul  de procedură penală, avànd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să infrângă principiul prezumției de nevinovăție.(comunicat Parchetul Local Târgu Jiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com