Dezbatere privind drepturile persoanelor cu dizabilități

O dezbatere privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi a avut loc vineri la Muzeul Judeţean Gorj, din Târgu Jiu. Au participat reprezentanţi ai PNL Gorj, şefi din instutuţii publice şi persoane cu dizabilităţi. S-a discutat pe tema problemelor pe care le întâmpină persoanele cu dizabilităţi şi nevoia de îmbunătăţire a legislaţiei.

 

„13.000 de oameni din Gorj simt zilnic umilința la care sunt sunt supuși de statul roman: persoanele cu dizabilități

Pentru că eu și partidul din care fac parte vrem ca oamenii care au deja o suferință să nu mai aibă și alte poveri, am organizat o dezbatere pe problemele persoanelor cu dizabilități, care va avea ca finalitate câteva inițiative legislative sau alte demersuri care să vină în ajutorul acestor oameni.

Sunt probleme legate de nerespectarea legilor existente, de neclaritatea unor articole de lege, dar mai ales de lipsa de toleranță și dezinteresul autorităților. De exemplu, este imposibil ca o persoană în scaun cu rotile să folosească toaleta spitalului pentru că ușile sunt prea mici.

Colegi din PNL lucrează la modificarea Legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și am considerat că este oportun să contribui și eu la această inițiativă, dar după o discuție cu cei care simt pe pielea lor aceste probleme. În fiecare zi. Cu toate problemele legate de lipsa banilor, de lipsa medicamentelor, a locurilor de muncă, accesibilitate, legislație interpretată greșit de instituții, etc, am cunoscut oameni care ne dau lecții de demnitate, optimism și curaj.

Mi-au fost sesizate câteva probleme pentru care voi merge la Ministerul Sănătății. Sunt chestiuni care pot fi rezolvate la nivelul ministerului, dacă există bună credință și înțelegere.

Alături de mine au fost colegi din PNL – primarii Marcel Romanescu, Gigel Jianu, Iulia Iliescu, Ion Ianăși, viceprimarul Mihăiță Năboiu, dar și reprezentanți ai unor instituții din Gorj, cu răspunsuri la întrebările lor lor – Daniel Șurlea, directorul Casei Județene de Sănătate Gorj, Alina Toader, director Direcția de Prestații Sociale Târgu Jiu, Sorin Tonca, director adjunct Asistență Socială Persoane adulte din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Gorj.

Au mai fost reprezentanți ai Centrului de zi Christian, ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, Asociația de Oncologie “Sfânta Ana” si Asociația de luptă împotriva bolii Parkinson.”, potrivit deputatului de Gorj, Dan Vâlceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com