Dezastrul de la Rânca, recunoscut oficial: Banii europeni – îngropaţi degeaba!

Dezastrul în care se află infrastructura de canalizare şi apă din Rânca este recunoscut în acte publice. Este un risc, că pot urma anchete penale, dar şi un moment al adevărului. Autorităţile recunosc faptul că milioane de euro, peste 4, au fost cheltuite cam degeaba, până acum. Şi experţii de la Comisia Europeană au început să întrebe cum au fost cheltuite fondurile de preaderare în Rânca.

„Presiunile puse prin interpelările parlamentare şi via Comisia Europeană încep să mişte lucrurile: – am primit răspuns de la Ministerul Dezvoltării şi de la cabinetul doamnei Dăncilă că în urma raportului făcut de către mine, trimis Comisiei Europene şi prin interpelări în Senatul României, Guvernului României, au fost trezite din somn cele două primării, iar : – pe 30.05.2018 s-a obţinut autorizaţia de gospodărire a apelor; – pe 14.06.2018 s-a completat documentaţia pentru autorizaţia de mediu. Între timp, primarii care răspundeau presei locale că totul funcţionează, răspund şi prim-ministrului că sistemul de la Rânca nu funcţioneaza. Sistemul de canalizare încă nu este pus în funcţiune, dar s-au făcut câţiva paşi. Presiunile vor continua până cand va fi funcţional 100%”, a spus Radu Miruţă.

Primarul recunoaşte

„Facem menţiunea că UAT Baia de Fier, zona Rânca, datorită faptului că nu avem serviciu autorizat care să opereze sistemul de apă şi canalizare, nu avem autorizaţie de funcţionare pentru serviciu, Nu avem încheiate contracte de furnizare a apei şi serviciilor de canalizare cu nicio persoană fizică sau juridică care deţine imobile în zona respectivă, iar branşarea şi racordarea a fost efectuată de către aceştia în mod ilegal ”, potrivit lui Dumitru Turbăceanu, edilul comunei Baia de Fier. Turbăceanu a recunoscut branşarea ilegală în Rânca, într-un document oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com