Dezastru la două centre de prelucrare a laptelui

În timpul controalelor efectuate în această perioadă de către inspectorii sanitar-veterinari din Gorj au fost aplicate următoarele sancţiuni:

– interzicerea activității unui centru de prelucrare a laptelui integrat exploataţiei din Baia de Fier, pentru următoarele aspecte: spaţiile destinate prelucrării laptelui şi depozitării produselor finite nu corespund cerinţelor din punct de vedere structural; pavimentul, plafonul şi pereţii sunt deteriorați; nu există plan de autocontrol, lipsesc înregistrările generate de procedurile de bune practici de igienă;

– suspendarea temporară a activităţii unui centru de prelucrare a laptelui integrat exploataţiei din Stăneşti, pentru următoarele constatări: spaţiile destinate prelucrării laptelui şi depozitării produselor finite sunt insalubre; prezenţa dăunătorilor (muşte) în interiorul spaţiilor de lucru; nu se aplică cerințele de bune practici de igienă; nu există date referitoare la controlul medical periodic al personalului; carnetul de sănătate al animalelor nu este vizat trimestrial de către medicul veterinar de liberă practică; proprietarul nu respectă cerințele de manipulare igienică a laptelui şi produselor lactate; nu este întocmit un program de autocontrol pe anul în curs; nu s-au efectuat toate tipurile de analize prevăzute de Reg. (CE) nr. 2073/2005 şi Reg. (CE) nr. 853/2004.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com