Deputatul Dan Vîlceanu a plecat în Lituania

Deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, se va afla, în perioada 15-17 aprilie, într-o delegație în Republica Lituania. Deputatul liberal conduce delegația în calitate de președinte al Grupului Parlamentar de Prietenie cu Republica Lituania din Camera Deputaților.

Vizita delegației române, din care fac parte trei parlamentari, are rolul de a consolida relațiile cu Parlamentul Republicii Lituania.

Programul cuprinde întâlniri cu Eitvydas Bajarūnas, ambasador cu însărcinări speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu Eitvydas Bingelis, vice-ministru în cadrul Ministerului Securității Sociale și Muncii  și cu membri ai Comitetului pentru Afaceri Sociale și Muncă, Comitetului pentru Drepturile Omului și Comitetului pentru Afaceri Europene. De asemenea, va avea loc o cină oferită de domnul Algirdas Sysas, președinte al Grupului pentru Relații Interparlamentare cu România din Parlamentul Lituaniei.

Întâlnirile pe care le va avea delegația română în Lituania sunt în principal legate de domeniul muncii și al pensiilor, un sector problematic în România. Astăzi avem în față o problemă demografică majoră, o lipsă acută a forței de muncă și un sistem de pensii cu deficit din ce în ce mai mare. De aceea, cred că orice discuție pe aceste subiecte cu partenerii noștri nu pot decât să ne ajute. În plus vom mai aborda subiectele actuale din UE, România deținând și președinția Consiliului UE, dar și probleme precum dezinformarea prin știri false, un fenomen care a cuprins lumea”, a explicat deputatul Dan Vîlceanu.

Potrivit cutumei, o delegație formată din parlamentari lituanieni va fi invitată în România, în perioada următoare.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com