Depunere de jurământ la Jandarmeria Gorj

Un număr de 22 elevi din Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, aflaţi în stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, au depus jurământul militar.

 Acest eveniment, unic în viaţa fiecărui militar, a fost organizat şi desfăşurat vineri în sala de festivităţi a unităţii, în prezenţa inspectorului şef, a preotului militar, a cadrelor unităţii şi a Gărzii Drapelului de Luptă al Unităţii, cu respectarea limitărilor impuse de măsurile pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus.

Toţi elevii au rostit Jurământul Militar: ,, Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!

Inspectorul şef, colonel Ţambrea Eugen, a transmis elevilor un mesaj în care a menţionat: ,,vă veţi aduce aminte toată viaţa de acest moment. Prin jurământul depus    v-aţi angajat să serviţi patria şi profesia aleasă. După absolvire ne veţi deveni colegi. Este un moment mai dificil în care v-aţi ales să intraţi în rândul cadrelor militare iar ca viitori profesionişti jandarmi vă aşteaptă multe responsabilităţi şi provocări. Vă doresc succes în cariera aleasă.”

Elevii au vârste cuprinse între 19 şi 26 ani şi ne-au transmis că această zi în care au depus jurământul militar a fost aşteptată cu nerăbdare, încărcată de emoţii, de sentimente de mândrie dar şi de asumarea unei mari responsabilităţi, fiind pregătiţi şi bucuroşi că au ales să devină militari jandarmi în slujba cetăţenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com