Depozitul de la Roşia se va închide luna viitoare. Primar: Sper să fi fost ultimul an de funcţionare

Depozitul vechi de cărbune de la Cariera Roşia mai are puţin peste o lună de funcţionare. Este vorba de depozitul care în ultimii doi ani a fost redeschis în urma unor decizii ale Guvernului, dat fiind faptul că noul depozit nu a mai fost finalizat. Noul depozit ar trebui să fie gata în extravilanul comunei Fărcăşeşti, iar locuitorii din Rovinari să nu mai sufere de pe urma prafului de cărbune de la vechiul depozit.

Proteste anul trecut

Autorităţile locale au organizat proteste anul trecut, când au aflat că Guvernul a decis redeschiderea vechiului depozit. Ulterior, edilul din Rovinari, Robert Filip, a dat de înţeles că a trecut peste deschiderea vechiului depozit de cărbune de la Roşia, date fiind şi solicitările colegilor săi de partid de la Bucureşti, pentru a trata cu înţelegere situaţia Complexului Energetic Oltenia.

Deocamdată, lucrările la noul depozit par să se fi împotmolit în faza de mutare a circuitelor de benzi. Edilii din Rovinari speră ca 2019 să fi fost ultimul an în care depozitul vechi a mai funcţionat. Depozitul a fost închis de autorităţile de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com