Demersuri pentru extinderea Carierei Roșia

Complexul Energetic Oltenia face demersuri pentru a extinde fronturile de lucru la Cariera Roșia. În acest sens va fi realizat un studiu de impact asupra mediului. Întreaga documentație a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj.

„Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A – EMC Rosia-Rovinari, Cariera Rosia, titular al proiectului, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare, in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul Continuarea lucrarilor miniere in perimetrul de licenta extins – Cariera Rosia, amplasat in comuna Farcaseti, judetul Gorj.

1.Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul APM GORJ din Targu-Jiu, str. Unirii, nr. 76, in zilele de luni-vineri, intre orele 8 – 16, precum si la urmatoarea adresa de internet: http://apmgj.anpm.ro

Publicul interesat poate inainta comentarii/observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 10 zile de la data publicarii anuntului pe pagina de internet a APM Gorj. 2.Publicul interesat poate depune propuneri in ceea ce priveste continutul raportului privind impactul asupra mediului, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Gorj, in termen de 10 zile de la data publicarii anuntului pe pagina de internet a Agentiei pentru Protectia Mediului Gorj.”, conform Complexului Energetic Oltenia.

Organizația Bankwatch a obținut în instanță stoparea extinderii carierei.

Într-o acțiune inițiată de Asociația Bankwatch România, Curtea de Apel București a anulat Acordul de Mediu nr. 2/2016 care permitea extinderea carierei de cărbune Roșia, cea mai mare din România. În cadrul carierei Roșia au fost deja exploatate 1457 de hectare până în 2016, când Complexul Energetic Oltenia a solicitat o extindere de 280 ha, din care 235 ha sunt păduri ce ar fi trebuit defrișate. Cariera poate continua funcționarea în perimetrul existent, însă extinderea și defrișarea devin ilegale.

CEO a făcut demersuri și pentru a obține un nou Acord de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com