Defrișări masive pe cursurile de apă Pocruia, Gilort și Șușița

În această perioadă, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj desfășoară o serie de lucrări pe cursurile de apă din administrare, lucrări prevăzute în Programul Tehnic, respectând  măsurile preventive dispuse pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Lucrările programate în cursul acestui an,  au drept scop reducerea riscului la inundații a zonelor riverane, asigurarea funcționării la parametrii optimi a lucrărilor de gospodărire a apelor, asigurând în cazul digurilor continuitatea liniilor de apărare.

În prezent se execută în teren lucrarea R.C. la Îndiguire râu Șușița la Tg Jiu aval pod DN 67 , Târgu- Jiu- Drobeta Turnu Severin,  lucrare ce constă în decolmatarea secțiunii albiei minore pe o lungime de 1000  m și consolidarea malului cu piatră de carieră  pe 150 m.

Prin executarea acestei lucrări cu două utilaje (1 buldozer și 1 excavator) se realizează secțiunea optimă de tranzitare a viiturilor, se corectează malurile erodate, asigurând punerea în siguranță a acestui obiectiv aflat în administrare proprie.

Întreținerea și reparația lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare proprie (diguri, regularizări de albii, apărări de maluri) se execută cu prioritate, astfel încât să se asigure condiții pentru funcționarea în siguranță a obiectivelor respective, în perioada următoare urmând a se executa lucrări pe râurile : Galbenu, Amaradia, Ciocadia, Gilort și  Motru.

Pentru reducerea gradului de rugozitate în secțiunea albiei minore, personalul muncitor coordonat de personalul tehnic, continuă executarea defrișării vegetației și arboretului pe cursurile de apă: Pocruia, Gilort și Șușița.

Începând cu data de 04.05.2020, S.G.A Gorj desfășoară în teren licitația pentru valorificarea covorului erbaceu de pe digurile și albiile râurilor aflate în administrare, persoanele interesate fiind înștințate de această acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com