Declaraţie şoc a unui pesedist de frunte: PSD continuă să se autodetoneze îmbătat de sondaje!

Fostul mamager al Complexului Energetic Oltenia(CEO) şi ex-vicepreşedintele PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel, aruncă în aer PSD şi în special politicile energetice ale Guvernului social-democrat, dacă o exista vreunele. Ciurel face un rechizitoriu sumbru au actualei guvernări, cel puţin în privinţa haosului din domeniul energetic şi recunoaşte că actualul partid de guvernământ se autodetonează îmbătat de sondajele de opinie. „Începem anul cu un articol preluat de pe agențiile de știri, pe 5 ianuarie 2018. Chiar dacă eu am dat știrea asta prin august, sunt două-trei lucruri interesante. „Comisia Europeană a CONFIRMAT: Energia electrică din România, mai SCUMPĂ cu 50%. Preţurile, mai mari decât în Franţa şi Germania. În al treilea trimestru al acestui an (2017), România a înregistrat cea mai mare creştere a preţului angro al energiei electrice, potrivit datelor Comisiei Europene. Preţul a crescut cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Datele DG Energy, Directoratul pentru Energie, organism al Comisiei Europene, arată că, în al treilea trimestru al acestui an, preţul mediu angro al energiei electrice vândute pe platformele de tranzacţionare (wholesale baseload electricity prices) a înregistrat în România cea mai mare creştere din toată Europa. Este vorba despre o medie a preţului pentru energia electrică vândută „în bandă”, pe pieţe, scrie ECONOMICA.NET. În plus, acest preţ a fost, pentru România, mult mai mare decât media europeană”, potrivit lui Ciurel.

Calea României

„În al treilea trimestru al anului 2017, preţul mediu angro al energiei electrice vândute pe platformele de tranzacţionare a fost, în Europa, de 38 de euro/MWh, ceea ce înseamnă o creştere modestă (7%), faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În comparaţie cu trimestrul al treilea din 2016, cea mai mare creştere de preţ a fost înregistrată în România (52%), urmată de Slovenia şi Ungaria (fiecare cu 41%), în timp ce Marea Britanie a fost singura ţară în care s-a putut observa o scădere a preţurilor, de 2,2%”, se arată în raportul DG Energy. Comparând cifrele publicate, se poate trage lesne concluzia că acest preţ a fost, în România, peste media europeană şi peste preţul raportat în mai multe state din vestul Europei. Astfel, în România se înregistra un preţ mediu de 50,2 euro/MWh, peste media europeană de 38 de euro/MWh, conform datelor DG Energy. Este mai mult decât în statele din zona noastră, cu excepţia Ungariei, şi vorbim despre ţări în care ponderea energiei din surse fosile, deci mai scumpe, este mai mare decât în România – spre exemplu, în Polonia preţul a fost de 38,4 euro, iar în Bulgaria 39,5 euro. Preţurile de la noi au fost mai mari decât cele din Germania, Spania, Austria, Franţa Irlanda, Marea Britanie, ca să nu mai vorbim despre ţările nordice, acolo unde energia din surse hidro este totuşi foarte întâlnită.” Daca va uitați in factura nu sesizați mare lucru pana acum. O creștere de pana 10%. In loc de 100 de lei 110. Da, dar vine potopul!!! De la 1 ianuarie piața energiei s-a liberalizat. Nu mai exista protecția statului pentru energia electrica consumata de populație, așa cum ne-a cerut UE, așa cum e normal. Toate fostele tari comuniste au trecut prin asta, dar au luat masuri ca socul sa nu fie mare, creând condiții pentru exploatarea raționala a resurselor interne. In Romania, in anul premergător liberalizării, prețul a explodat!”

Ciurel aruncă în aer PSD!

„S-a spus despre PSD ca a făcut o grămada de prostii in ultimul an! Cu justiția, cu tva-split, cu taxele pe mediu. Nu știu daca e așa. Toate sunt mizilicuri fata de catastrofa energetica in care suntem de aproape un an. Si nu e vorba doar de banii din buzunarele dv., e vorba de plecarea din tara a unor industrii, de relocarea unor afaceri bazate pe energie ieftina. E vorba de firme de distribuție care au adus ceva miliarde de euro in Romania văzând o piața atractiva si diversificata, care cumpăra azi cu doi lei si vând cu unul. Vor vinde in curând cu doi lei si un ban si ele, sau vor pleca! PSD continua sa se auto-detoneze din toate pozițiile, îmbătat de sondaje pictate de Salvador Dali. (e vorba de suprarealism, ca sa nu creada cineva ca spun ceva vorbe de ocara, adica „credința în realitatea superioară a unor forme de asociere, în omnipotența visului, în jocul dezinteresat al gândirii.” (André Breton). In Romania energia electrica se poate ieftini, la consumator, cu 30%, prin măsuri manageriale, in maxim 6 luni! Nu cred ca exista in Ministerul Energiei mai mult de trei oameni care sa știe cum! De fapt eu știu doar doi, dar in 5 etaje o mai fi pitit vreunul. I-am spus cândva lui Victor Ponta ca singura cale corectă de organizare a Ministerului Energiei este sa-l unească cu Mediul. Ministerul Mediului si Energiei. Ele sunt legate prin mii de fire, principala problema a ministerului Energiei este Mediul, si invers. Deprafuire, desulfurare, denoxare, stocare deșeuri radioactive, modificarea ecosistemelor de către hidrocentrale, toate astea înseamnă mai mult de 50% din prețul megawattului/ora. S-ar fi putut obține fonduri si finanța o seama de investiții ecologice, după modelul deja adoptat de multe din tarile din vest care si-au adaptat rapid Guvernele la cerințele comisiei Europene, care pentru mult timp a avut un comisar pentru Energie si Schimbări Climatice. Am fi dat un semnal fantastic si către exterior, iar măscăricii aia semianalfabeți de la Bankwatch si Greenpeace ar fi fost trimiși in derizoriu undeva la o munca”

Şocul Ciurel pentru politicile PSD

„Problema este 100% politica, iar eu cred ca planul de a crea partide mai mici de 20% ca sa poată fi mai ușor combinate la putere de către…naiba știe de cine, este cauza reala a scumpirii energiei. Poate părea aiurea, dar nu pot sa explic altfel cum poți sa repeți aceleași lucruri luni de zile, așteptând rezultate diferite. (este definiția prostiei, parca, si nu pot sa cred ca sunt toți bătuți in cap.) Iar Primul Ministru Tudose, știu asta pentru ca am avut ceva discuții pe aceasta tema cândva, știe bine piața de energie, cred ca mai bine decât tot Ministerul de resort. In plus mai joaca si șah! Cineva ii baga si lui pumnul in gura? Tocmai vad la televizor ca Ministerul Pădurilor si Bla-bla are un nou ministru. Un subinginer mecanic. Da-o dracului! L-am cunoscut pe ministrul Mediului din Polonia, Grabowski. Doctorat in Germania, absolvent de doua facultati la zi, economie si inginerie, trecea din engleza in germana apoi in franceza răspunzând la diferite întrebări, doldora de legislație europeana, in permanentă in legătura cu Comisia, ocupându-se sa aducă bani in Polonia pentru modernizări in legătura cu mediul. Nu exista comparație. Sigur ca eu, un nenorocit de penal care fura banii din buzunarele minerilor ca sa-i îndese in conturile lui Ponta, care am făcut pierdere de 200 milioane de euro la CEO, am vândut cărbune la sârbi la sfert de preț, lista e lunga…. nu ar trebui sa am dreptul sa vorbesc, sa analizez, sa afirm, sa…Dar mă risc, pentru ca nu exista nici o persoana cu care sa fi vorbit pana azi care sa nu-mi zică: ai dreptate! Chiar si aia care-mi zic ca-i mai bine sa nu mai scriu!”, potrivit lui Ciurel, fost vicepreşedinte al PSD Gorj şi manager al CEO.

One thought on “Declaraţie şoc a unui pesedist de frunte: PSD continuă să se autodetoneze îmbătat de sondaje!

  • 10 ianuarie 2018 la 10:54
    Legătură permanentă

    Imi e greu sa inteleg de ce ii mai luati interviuri acestui gunoi!Acest individ este un viitor ognas,Garantat nu are cum sa scape de lanturi,nu ai cum sa te comporti intr-o societate a statului in speta CEO,ca si cum ai fi pe mosie la mata si sa scapi nepedepsit!Nu suntem in cambogia

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com