De ce se așteaptă falimentul CEO sau pierderea unor cariere precum Roșia?

Politicienii, sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia sunt lipsite de reacție în ultimele săptămâni. Nu se mai știe nimic de situația economico-financiară a colosului energetic și în special în ceea ce privește schema de sprijin pentru plata certificatelor de CO2. S-a lucrat în ultimele luni la o schemă prin care Complexul Energetic Oltenia să beneficieze de reducerea taxei de poluare pe care o are de achitat an de an. S-a vorbit de o taxă de adecvanță care ar fi urmat să intre în facturile populației.

În același timp guvernul intermar susține că în lipsa unui ministrul al Energiei nu ar mai avea cine să semneze documentația care urmează să fie trimisă la Comisia Europeană. Este din ce în ce mai puțin probabil ca schema de sprijin pentru plata CO2 să fie aprobată pentru anul acesta. Deci, se întrevede din nou soluția de avarie a unui împrumut bancar. Liberalii se tot chinuie să facă un govern.

Cert este că nimeni nu spune ce planuri are cu minerii și energeticienii și cu firma la care lucrează 13.000 de salariați. Nu se cunosc pe deplin care ar fi efectele intrării în insolvență, asupra veniturilor salariaților și asupra numărului acestora. Partidele de la putere și din opoziție nu mai știu ce planuri au pentru țară, dar pentru o companie dintr-un județ pe care cu greu îl găsesc pe harta țării. Poate doar la alegeri, dar și atunci îl confundă cu Valea Jiului.

În privința Carierei Roșia, rămasă fără avizul de mediu, nu s-a văzut măcar un deget de jurist tras la răspundere la CEO. Nimic. Iar situația de la Roșia s-ar putea repeta la restul carierelor miniere. Iar pentru asta îți trebuie juriști de calibru, care să apere interesele CEO. Dacă cei de acum nu fac față: ori acasă, ori în producție sau la pază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com