De ce nu se face treabă la Spitalul Județean?

Până nu se termină cu cabinetele private nu se va face treabă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Imaginea unității medicale din Târgu Jiu este în punctul cel mai de jos din ultimii ani. Sunt și secții în care mai merge treaba, dar cu o floare, două nu se face primăvară. Unitatea medicală din Târgu Jiu se zbate de doi ani de zile în mocirlă și nu va putea nimeni să o scoată de acolo, până când cineva nu va decide să pună lucrurile în mișcare să facă ceva pentru sănătatea gorjenilor. Lucrurile sunt extrem de simple la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu: salariații știu că lucrează la stat și orice s-ar întâmpla și orice rezultate ar avea și oricum s-ar comporta zi de zi vor încasa salariile mari pe care le oferă bugetul. Peste 80% din bugetul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu este folosit pentru salarii.

Angajații nu vor nicun fel de deranj. Medicii nu vor decât să își păstreze afacerea cabinetelor private și să plece acasă și cu salarii bune de la stat. Astfel, sunt două surse de finanțare la care mulți români nici nu visează. Dat fiind faptul că le vin bani siguri unii medici și unele asistente și unele infirmiere și alte categorii de personal s-au plictisit puțin. Au început să se răstească la pacienți, să trateze preferențial bolnavii. Este și normal, având în vedere că sunt undeva deasupra, din punctul de vedere al veniturilor. Sunt și angajați care își fac datoria, dar cu o floare nu se face primvară. Imaginea neagră a spitalului nu se va curăța prea repede. Oricine va veni la spital manager va trebui să pună piciorul în prag și să arate că este șef, altfel nu se va schimba nimic.

Spitalul Județean va rămâne în continuare de categoria B sau C și va fi ocolit de pacienți. Sau poate că asta este și ideea, ca bolnavii să treacă și pragul cabinetelor private ale medicilor care lucrează și la Spitalul de stat. Poate că viitorul manager ar trebui să pună piciorul în prag și să îi pună să aleagă și să angajeze medici care nu au cabinete. Trebuie ruptă pisica în două. Și așa viitorul Spitalului Județean este sumbru dacă nu se aplică o terapie de șoc, să rămână cei care vor să facă treabă și să respecte pacientul care îi plătește salariul. Dacă nu se trezește, Spitalul Județean ar putea ajunge în câțiva ani oaia neagră a Sănătății gorjene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com