De ce Ministerul Energiei nu renunţă la Sorin Boza

Ministerul Energiei nu are niciun motiv să renunţe momentan la Sorin Boza, actualul manager al Complexului Energetic Oltenia. În ciuda faptului că nu are niciun fel de legătură cu domeniul minier şi energetic şi managementul său a avut multă legătură cu seceta prelungită, Sorin Boza are mult mai multe puncte tari dect puncte slabe.

Puncte slabe: nu aparţine domeniului, lipsa de apartenenţă politică(se poate rezolva), lipsa unor investiţii esenţiale, lipsa exproprieri, fronturi de lucru, probleme în privinţa asigurării condiţiilor de lucru, aprovizionarea cu materiale şi echipamente.

Puncte tari:

  1. A dat afară o mie de oameni şi sindicatele îl susţin puternic.
  2. Va încheia anul cu un profit bun 186,4 milioane de lei, în contextul unor venituri totale de 4,3 miliarde de lei.
  3. Are încheiate contracte de vânzare a energiei electrice pentru şase grupuri energetice până la jumătatea anului viitor(rămâne de analizat şi preţul)
  4. Este susţinut cel puţin în public de mediul politic, deşi politicienii caută să îşi impună propriul manager

Ministerul Energiei nu are cum să îl schimbe din funcţie pe Boza, în contextul în care după trei ani de pierderi compania va încheia cu un profit consistent şi nu a avut parte de proteste, deşi a dat afară o mie de oameni.

CE Oltenia funcţionează, de la începutul acestui an, cu o medie de circa şapte grupuri energetice, ajungând la o putere medie orară de până la 2.900 MW în perioadele zilei cu valori maxime ale consumului de energie, acoperind o cotă de maximum 30% din producţia de energie din Sistemul Energetic Naţional, arată datele publicate pe site-ul companiei. În primele nouă luni din acest an, CE Oltenia a produs peste 11 TWh şi aproximativ 17 milioane tone de cărbune. Conform programării, la data de 15 noiembrie 2017, stocul total de cărbune trebuie să ajungă la 1,5 milioane tone. La sfârşitul lunii septembrie, CE Oltenia avea în stoc 1,35 milioane tone cărbune.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com