De ce le teamă consilierilor locali PSD, de un administrator public? Aurel Popescu răspunde voalat

Consilierii PSD se tem de apariţia unui administrator public în primărie, iar din acest motiv când în şedinţa de Consiliul Local s- a ajuns la proiectul care prevedea criteriile pentru acest post, Aurel Popescu a avut un discurs de victimă. Din speach – ul acestuia, se vede clar că îi este teamă, că el şi Adrian Tudor ar putea rămâne fără atribuţii, adică simpli martori în primărie.

“Şedinţele de săptămânile trecute ale Consiliului Local şi în comisiile de specialitate s- a discutat foarte mult pe tema acestui administrator public. Discuţiile au fost unele de- a dreptul distractive altele neargumentate. La un moment dat, cineva a lansat în spaţiul public, o idee că e nevoie de un administrator public pentru că domnul primar se simte singur. Ţin să anunţ persoana respectivă că sunt doi viceprimari şi un întreg aparat al primăriei municipiului Târgu Jiu, care sunt în slujba cetăţenilor. Şi sunt lângă primarul municipiului Tîrgu Jiu. S- a vehiculat ideea că e nevoie de administrator public pentru a conduce departamentul care se ocupă de fonduri europene. La fel ţin să precizez că noi ştim la acest moment care este suma alocată municipiului Târgu Jiu pentru următoarea sesiune , 25 de milioane de euro. Avem proiecte deja demarate. Avem un birou care se ocupă foarte bine de această latură . Au fost tot felul de declaraţii în media , cum că dacă apare administratorul public , viceprimarii îşi pierd autoritatea sau drepturile. Total eronat” a declarat Aurel Popescu.

Deşi din exterior toată lumea vede că Marcel Romanescu nu este sprijinit de Consiliul Local, de directorii din primărie şi de cei doi viceprimari, dintr- o dată Aurel Popescu spune că toată lumea vrea să îl ajute pe primar.

De ce vrea Romanescu city manager

Marcel Romanescu a explicat de ce este nevoie de un administrator public. „ Eu în perioada de campanie electorală am spus că îmi doresc un post de administrator public în cadrul primăriei Târgu Jiu . Atâta timp, cât în organigrama votată de consilierii locali a fost prevăzut un astfel de post, nu vad astăzi de ce am considera inoportună o astfel de angajare . Administraţia publică modernă are administrator public. Asta nu înseamnă că înlocuieşte viceprimarii sau primarul. Din punctul meu de vedere, in acest moment, un administrator public ar armoniza activitatea serviciilor din primărie. Atât primarul, cât şi viceprimarii au afinităţi publice, administratorul public trebuie să fie interesat de gestionarea situaţiilor care apar în acest municipiu „ a declarat Marcel Romanescu.

Aurel Popescu se asigură că primarul “nu- i dă în gât”

Aurel Popescu şi probabil ceilalţi angajaţi din primărie care îi pun beţe în roate primarului, vor să se asigure că Marcel Romanescu tace în continuare şi nu produce public un scandal, spunând adevărata situaţie din primărie. „Aş vrea să îl rog pe domnul primar să ne spună dacă vreodată s – a adresat unuia dintre viceprimari , cu o rugăminte sau cu o direcţie sau a dat o dispoziţie , vreunuia dintre viceprimari şi nu s- a dus la îndeplinire acea idee . Dacă există angajaţi în primăria Tîrgu Jiu care încearcă să submineze sau să saboteze actul decizional al domniei sale. Eu cred că aparatul primăriei nu merită astfel de vorbe. Ce câştigă primăria Tîrgu Jiu cu această funcţie, ce câştigă cetăţenii prin apariţia acestei funcţii? „ a declarat Aurel Popescu.

„O să spun nume în momentul în care trebuie”

„Sunt şi persoane care nu colaborează , dar asta nu înseamnă că eu nu trebuie să îmi duc mai departe mandatul şi trebuie să fac tot ce depinde de mine ca lucrurile să meargă bine. O să spun şi nume în momentul în care trebuie să spun aceste lucruri. Am răbdare timp suficient, cât să- mi fac treaba” a declarat Marcel Romanescu.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com