Un parlamentar propune înfiinţarea unei zone metropolitate în jurul municipiului Târgu Jiu

Pentru dezvoltarea integrată a municipiului Târgu Jiu este necesară dezvoltarea unei zone metropolitate în jurul oraşului reşedinţă de judeţ. Este părerea parlamentarului de Gorj, Dan Vîlceanu. Potrivit acestuia, există deja un model la nivel macro, la nivel naţional, care arată că dezvoltarea va fi realizată în sistem integrat, prin cuprinderea mai multor localităţi, şi nu doar individual.

Exemplul dat este cel al oraşelor Oradea, Arad, Cluj şi Timişoara. Acestea s-au asociat pentru atragere de fonduri europene la un nivel mult mai mare, dar şi pentru o dezvoltare superioară. Un astfel de model ar putea fi folosit şi de Târgu Jiu, alături de localităţile vecine. Este vorba de o infrastructură comună de transport, platforme industriale şi altele.

„Primarii Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Emil Boc și Nicolae Robu au semnat, la Timișoara, asocierea orașelor pe care le conduc: Oradea, Arad, Cluj și Timișoara.

Cred că asocierea în vederea dezvoltării și atragerii fondurilor europene este modelul de urmat, mai ales în zone cum este Oltenia, unde comunitățile au fost ținute dependente de finanțarea de la bugetul statului.La un nivel mai mic, PNL Gorj a inițiat un proiect de asociere în vederea constituirii unei zone metropolitane în jurul municipiului Târgu Jiu”, potrivit deputatului liberal Dan Vîlceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com