Dan Vîlceanu: Amendamentul propus de Mihai Weber ar fi închis CEO în 3 luni

Deputatul liberal Dan Vîlceanu, critică demersul făcut de parlamentarul social-democrat gojean Mihai Weber, cu privire la extinderea termenului de restituire a împrumutului pe care CE Oltenia l-a primit, de la 6 luni la 2 ani. Este vorba de un împrumut de 250 de milioane de euro pentru plata certificatelor de CO2. În opinia lui Dan Vîlceanu, amendamentul trebuie respins, pentru că încalcă normele europene în domeniu. CEO nu va putea să ramburseze împrumutul respectiv, respectiv ajutorul de salvare, motiv pentru care acesta se va transforma în ajutor de restructurare. În acest caz, la CEO va fi implementat un Plan de restructurare. Dacă nu va fi urmat acest parcurs, atunci CEO va trebui să returneze în 6 luni ajutorul de 250 de milioane de euro.

„Dacă mai avem CEO este pentru că Statul, în guvernarea PNL, a acordat un împrumut pentru achiziția certificatelor CO2. Astăzi am reușit să evit votarea unui amendament în plenul Camerei Deputaților, solicitând retrimiterea la comisie, unde sper că va fi respins, altfel CEO ar mai fi avut maxim 3 luni de existență. În final, și inițiatorul Mihai Weber a înțeles că amendamentul lui e o prostie și a votat propunerea mea. Tot timpul am emoții pentru CEO când Weber sau alții din PSD vor să fie harnici.”, conform lui Dan Vîlceanu, deputat și președintele PNL Gorj.

Ce susține Weber

„În Comisia de Buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, cameră decizională, a fost adoptat amendamentul meu cu privire la extinderea termenului de restituire a împrumutului pe care CE Oltenia l-a primit, de la 6 luni la 2 ani. Ținând însă cont de faptul că majoritatea forțelor politice parlamentare se declară interesate și preocupate de salvarea Complexului Energetic Oltenia, am solicitat Ministerului Energiei un punct de vedere oficial privitor la acest aspect. Am cerut Guvernului ca într-o perioadă de două săptămâni să răspundă dacă CE Oltenia poate returna împrumutul în doar 6 luni de zile, ținând cont și de actualul context economic generat de epidemia de Covid-19, și dacă există un plan pentru salvarea acestei companii de maximă importanță pentru siguranța energetică a României.”, potrivit lui Mihai Weber, deputat și președintele PSD Gorj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com