Dacă nu vor fi exproprieri, cea mai mare carieră a CEO rămâne până în vară cu un excavator

Situaţia nu este deloc roz în ceea ce priveşte programele de exproprieri la Complexul Enegetic Oltenia. Dincolo de problemele de personal, taxele de plătit, problema certificatelor de CO2, poate cea mai mare problemă a Complexului Energetic Oltenia rămâne în momentul de faţă cea a programelor de exproprieri, în vederea asigurării fronturilor de lucru.

Întârzieri foarte mari

Povestea vine din trecut, când ani de rând foarte multe Hotărâri de Guvern nu au mai fost aprobate. Excavatoarele nu au mai respectat planurile atât pentru cărbune, cât şi pentru steril şi s-a lucrat cum s-a putut pentru a realiza producţia. Astfel, au apărut şi problemele majore la carierele miniere. Minerii nu mai au de unde să scoată cărbune şi acum se aleargă după documentaţii. Chiar dacă sunt aprobate sau urmează să fie aprobate, punerea în aplicare a unei Hotărâri necesită luni de zile până la un an.

Aşadar, nu se poate trece de a doua zi la exploatat cărbune, după aprobarea Hotărârii de Guvern. Complexul Energetic Oltenia este pe muchie de cuţit în ceea ce priveşte asigurarea producţiei de lignit an de an, de acum înainte. Din calculele sindicaliştilor, Cariera Roşia va rămâne cu un singur excavator funcţional până în această vară, dacă nu se vor face exproprieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com