Dacă nu îţi parchezi maşina unde trebuie, rişti să îţi fie spartă

Poliţiştii lansează un avertisment către conducătorii auto care îşi parchează autoturismele la întâmplare. Fie ele oglinzi, ştergătoare de parbriz, roţi sau doar capacele acestora, embleme de mărci ori  proiectoare, componentele exterioare ale autovehiculelor, şi în mod deosebit ale celor cu valoare mare, constituie o tentaţie greu de stăpânit pentru hoţi.

Odată sustrase, aceste bunuri sunt valorificate în parcări, târguri sau în magazinele de piese auto second hand sau, dacă obiect al furtului sunt plăcuţele cu numerele de înmatriculare, acestea pot fi folosite la alte autovehicule, care ar putea fi implicate în comiterea unor infracţiuni.

Pentru a vă proteja autoturismul împotriva hoţilor de componente exterioare, poliţiştii gorjeni  vă recomandă să ţineţi cont de următoarele sfaturi:

Alegeţi cu grijă locul unde parcaţi autovehiculul; este de preferat o zonă circulată, bine iluminată sau chiar unde există supraveghere video;

Pe timpul nopţii, dacă aveţi posibilitatea, ţineţi maşina în garaj, chiar dacă acesta nu este situat în imediata vecinătate a locuinţei; în caz contrar, încercaţi să găsiţi un loc de parcare care să vă permită să vedeţi autovehiculul din casă;

Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe elementele exterioare uşor demontabile; acesta vor fi mai puţin tentante pentru hoţi, întrucât bunurile astfel marcate sunt dificil de valorificat;

Fixaţi dispozitive antifurt pe toate roţile autoturismului;

Adresaţi-vă unei firme specializate pentru montarea unui sistem de alarmă; de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt sau a vandalizării autoturismului. Nu uitaţi să activaţi alarma când părăsiţi maşina!

Atenţie! Este foarte important să anunţaţi poliţia imediat ce aţi observat că aţi fost victima unui furt şi să nu aduceţi nicio modificare locului faptei. Aţi putea distruge posibilele urme lăsate de hoţi şi, astfel, va fi mult mai dificilă identificarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com