Cum vor fi împărţiţi banii la a doua armonizare salarială

Sindicatele şi administraţia din Complexul Energetic Oltenia au convenit prin contractul colectiv de muncă modalitatea de împărţire a celor 25 de milioane de lei alocaţi pentru a doua armonizare a lefurilor. Fiecărui salariat îi va revenivdin total suma de 130 de lei net. Regula generală la împărţirea claselor de salarizare va fi ca niciun angajat din Complexul Energetic Oltenia să nu primească sub 100 de lei net şi, în acelaşi timp să nu existe angajaţi care să primească mai mult de 350 de lei net,

„Cele 4 Federații și administrația C.E. Oltenia, au SEMNAT astăzi 21 Martie, Contractul Colectiv de Muncă (CCM, 2018-2020), care va intra in vigoare de la 1 Aprilie 2018.

 

In urma negocierilor de peste 40 de zile intre administrație și federațiile semnatare, sindicaliștii prezenți la negocieri au reușit sa câștige pentru salariatii companiei următoarele:

49 de milioane de lei In salariile de baza fără contribuții, ( 24 milioane lei s-au împărțit in luna Februarie).

 1. 25 milioane lei pentru a doua crestere salarială începând cu luna Aprilie;
 2. Trei prime de 1.100 de lei;
 3. Grila de salarizare se va indexa cu 20%, iar clasa 1 va pleca de la 1900 lei.
 4. 600 lei cota de combustibil in tichete cadou pentru toți salariatii.
 5. Spor de fidelitate pentru toți salariatii care nu au beneficiat de niciun spor de la înființarea CE Oltenia.
 6. Economia la fondul de salarii se va analiza in luna Septembrie.

 

In urma negocierilor s-a mai stabilit ca toți salariatii din companie să primească MINIMUL 100 de lei (2-3clase) la salariu in urma celor doua armonizari din luna Februarie și Aprilie, având in vedere ca multi salariatii nu au beneficiat de niciun leu creștere in Februarie, iar cine nu beneficiază de nici un spor să aibă legalizat un spor de fidelitate.

Grila de salarizare se va indexa cu 20%, pentru a se amortiza cu 100% trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, iar clasa 1 din grilă va pleca de la 1900 lei.

Trei prime de 1.100 de lei

S-a stabilit acordarea a trei prime anuale în valoare de 1.100 de lei brut, este vorba de prima de PAȘTE, prima de Ziua energiticianului (20 Iulie) şi prima de Ziua Minerului (4 Decembrie).

600 lei cota de combustibil, vor beneficia de 60O lei tichete cadou toți salariatii societății in luna Mai. Salariatii care folosec cărbune pentru incalizirea locuinței pot achiziționa 10 tone de cărbune la pretul de producție prevazut in BVC-ul CEO pe anul 2018, conform regulamentul stabilit de administrație – sindicate in luna Iunie .

În urma negocierilor, s-a ajuns la o înțelegere, care privește și împărțirea economiei de la fondul de salarii. Cea de la sfârșitul lunii august,va fi împărțită tuturor salariaților luna următoare, în septembrie.

Rezultatele dialogului dintre adminstratie si sindicate s-au concretizat intr-o serie de beneficii financiare acordate salariatilor pentru prima data de la infiintarea CE Oltenia.

PS

Liderii de sindicat au primit foarte multe reproșuri din partea unor salariati, membrii de sindicat, nemulțumiți de aceste creșteri salariale, spunându-ne ca sunt insuficiente. Liderii, au analizat forte bine situația și au ales ca pentru acesta negociere sa semneze CCM-ul valabil 2 ani, pentru a nu pune in pericol Compania in care ne desfășuram activitatea și implicit locurile noastre de munca, având in vedere piața de energie din ultima perioada care ne este nefavorabila, dar și prețul certificatelor de CO2 care ajuns la prețul de 10,40 Euro”, potrivit unei postări a Sindicatului Liber EMC Roşia.

One thought on “Cum vor fi împărţiţi banii la a doua armonizare salarială

 • 22 martie 2018 la 21:16
  Legătură permanentă

  deci birocratii primesc si fidelizare si minim 100 lei ca toata lumea ./?sa ne spuna cate procente din cele 25 mil. se duc la ei

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com