Cum şi-au bătut joc magistraţii de poliţişti în cazul crimei de la Târgu Jiu

Poliţiştii gorjeni au încercat de mai multe ori în ultimii ani să obţină acordul judecătorilor pentru a o interna pe suspecta de crimă de la Târgu Jiu. De fiecare dată magistraţii s-au opus. În cele din urmă se văd şi efectele deciziei magistraţilor care au lăsat-o liberă pe femeia de 38 de ani, care recent i-a tăiat gâtul concubinului şi a incendiat apartamentul în care acesta se afla. Va răspunde vreunul din cei care au lăsat-o liberă pe femeia respectivă, cunoscută cu afecţiuni psihice? Cel mai sigur nu. Procurorii au cerut şi ei miercuri internarea suspectei sub supraveghere.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii a suspectei Martins Carmen Loredana, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzute de art. 188 alin.1 Cod penal, constând în aceea că în seara de 08.01.2019, în jurul orelor 21,00, a aplicat lovituri cu un cuţit în zona gâtului victimei M.M., provocându-i secţionarea vaselor mari, leziunile conducând la decesul acesteia.

Procurorul a dispus anterior reţinerea preventivă pentru 24 de ore a suspectei Martins Carmen Loredana, începând cu data de 09.01.2019, orele 6,00.

Propunerea parchetului este motivată prin faptul că din probele administrate şi actele medicale depuse la dosar rezultă indicii că suspecta Martins Carmen Loredana suferă de afecţiuni psihice şi este consumatoare de băuturi alcoolice, aflându-se astfel într-o stare care prezintă pericol pentru siguranţa publică, cât şi pentru a preîntâmpina săvârşirea de către aceasta de noi fapte prevăzute de legea penală, apreciindu-se că se impune luarea faţă de suspectă a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii, prevăzute de art. 110 din Codul penal.

Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.”, potrivit Parchetului Judeţean Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com