Cum se împart banii către mineri și energeticieni. Regulament pentru repartizarea fondului de corecție

Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia nu mai au la dispoziție prea multe zile până când va trebui finalizat Contractul Colectiv de Muncă. Cele mai multe bătăi de cap le au sindicaliștii cu majorarea salariilor. Până acum s-a conturat un mod de repartizare a fondurilor pentru creșterea lefurilor. Este vorba de un plus de 570 de lei, la care se va adăuga suma de 300 de lei de anul trecut. Sunt sume brute, fără aplicarea impozitului.

Se va acorda pe anul acesta un plus de 500 de lei, iar din suma de 70 de lei se va constitui un fond de corecție. Din acest fond vor fi acordate majorări pentru salariații cu un număr mic de clase de salarizare.

Va fi nevoie de un regulament pentru repartizarea sumelor din fondul de corecție. În continuare există destui salariați discriminați din punct de vedere al lefurilor.

Ce s-a mai obținut

Angajații Complexului Energetic Oltenia vor beneficia anul acesta de prime majorate. Este vorba de o creștere de la 1.100 de lei, la 1.300 de lei. Impozitul aplicat va fi de 10%. Decizia majorării primelor a fost luată în cadrul negocierilor dintre sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia, pentru viitorul Contract Colectiv de Muncă. A fost, de asemenea, majorată cota de cărbune de la 600 de lei la 1080 de lei. S-a mai asality ca valoarea tichetelor de asa să crească de la 15 la 20 de lei. În plus, valoarea unui voucher de vacanță va fi în final de 2.230 de lei. Negocierile vor continua până pe 20 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com