Cu cât vor creşte salariile la CEO?

Minerii şi energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO) şi-au făcut planuri mari în ceea ce priveşte creşterile de salarii din acest an şi de anul viitor. Este o oportunitate pentru cele patru federaţii reprezentative din companie şi semnatare ale contractului colectiv de muncă să îşi contureze o strategie pentru a negocia salarii mai bune pentru angajaţii producătorului de energie electrică din Oltenia. Faptul că firma va încheia anul cu un profit de 168 de milioane de lei este poate o ocazie unică în ultimii ani pentru măriri salariale.

Strategie în două etape

Majoritatea liderilor de sindicat lucizi, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, sunt conştienţi că este poate ultima ocazie pe care o au pentru ca cei 13.400 de salariaţi să beneficieze de o creştere consistentă de venituri şi de salarii. Strategia vizată de unele sindicate este o creştere de venituri cuprinsă între 200 şi 300 de lei până la finalul anului pentru toţi salariaţii, în prima etapă. Tot în prima etapă este inclusă o majorare a primei de final de an. În cea de-a doua etapă, care vizează negocierile contractului colectiv de muncă, propunerea este de a cere administraţiei o creştere a salariilor cuprinsă înttre 10% şi 12%.

Problema principală este că Sindicatul Mine Energie Oltenia şi Federaţia Naţională Mine Energie nu se înţeleg asupra modului în care să fie realizată echilibrarea salariilor, respectiv creşterea salariilor mici.

One thought on “Cu cât vor creşte salariile la CEO?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com