Crapă din nou conductele Aparegio la iarnă?

Aparegio Gorj a început o campanie de informare a populației, în vederea protejării conductelor la ger. Unele conducte sunt foarte vechi și în fiecare iarnă crapă.

Măsuri necesare pentru protejarea instalaţiei de apă

Având în vedere temperaturile scăzute care se anunță în perioada următoare, pentru a evita problemele legate de riscul de îngheț și cheltuielile cu reparațiile sau înlocuirea apometrelor, APAREGIO GORJ SA adresează utilizatorilor câteva recomandări privind protecția contoarelor și branșamentelor de alimentare cu apă în sezonul rece:

-Vă recomandăm verificarea periodică a stării căminului de contor şi a contorului pentru a preîntâmpina eventuale pagube materiale. Dacă apometrul este montat într-un cămin, asigurați-vă că acesta este închis etanș cu un capac.

-Vă recomandăm să nu utilizaţi pentru izolare materiale care absorb umezeala (paie, textile, hârtie, etc) şi să vă asiguraţi că rama şi capacul de protecţie sunt bine fixate, iar capacul este închis. De asemenea, verificați robineţii din căminele de apometru care închid traseul spre reţeaua interioară, pentru a se observa dacă pot fi manevrați cu uşurinţă.

-Pentru apometrele amplasate în subsoluri, recomandăm reducerea suprafeţelor gurilor de ventilaţie pentru a menţine temperatura peste limita de îngheţ a contoarelor. Îngheţarea contorului determină blocarea și deteriorarea sa, iar acest lucru poate duce la inundarea căminului sau lipsa apei.

Ce puteţi face pentru a evita îngheţarea contorului şi a conductelor interioare, aflate în responsabilitatea dvs.:

-nu închideţi complet căldura atunci când este frig;

-protejaţi atât contorul cât şi conductele de expunerea la curenţi de aer reci.

În cazul în care contorul a îngheţat, dezgheţarea acestuia se face prin încălzirea treptată a spaţiului în care este montat. Atenţie!

Nu folosiţi flacără deschisă şi nu turnaţi apă fierbinte pe contor. Oricare din aceste acțiuni pot deteriora contorul și instalația sau pot declanșa o avarie. Este necesară protejarea de îngheţ inclusiv a robineţilor şi a reţelei înainte și după contor. Dacă și în trecut au mai fost probleme de îngheţ vă rugăm să izolaţi instalaţiile.

Important! Protejarea contorului, precum și protejarea și verificarea instalației interioare, pe traseul de la contor până la utilizator, este obligația consumatorului. În situația în care contorul sau instalațiile de apă se defectează din cauza înghețului, acestea nefiind protejate corespunzator, utilizatorul va suporta costurile de înlocuire a acestora, conform actelor normative in vigoare. Asigurați-vă că măsurile luate pentru preintampinarea înghețului permit accesul reprezentantului Aparegio Gorj SA pentru citirea indexului. Anunțați problemele legate de funcţionarea apometrelor sau a serviciului de alimentare cu apă și canalizare la numărul de telefon al dispeceratului – 0253 920.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com