Cosmin Popescu îi dă sfaturi de achiziţii lui Sorin Boza: „Trebuie cumpărate certificate de CO2 şi materiale cât sunt bani”.

Şeful Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, îi dă sfaturi de management lui Sorin Boza, preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Fostul angajat al companiei spune că este un moment prieltnic pentru ca societatea să treacă la achiziţia de certificate de dioxid de carbon sau să cumpere materialele necesare pentru anul viitor. Cosmin Popescu a declarat că este un preţ bun la megawat pe Piaza Zilei Următoare, adică peste 250 de lei, iar din bani pe care CEO îi câştigă pot fi realizate achiziţiile pentru activitatea din 2018. Firma a anunţat un profit consistent de 300 de milioane de lei, după trei ani de pierderi consecutive.

Moment bun pentru CEO

„Este un moment pentru Complexul Energetic Oltenia în care pot fi cumpărate certificatele de dioxid de carbon care îi asigură acea cotă de poluare şi posibilitatea de a produce energia electrică stabilită pentru anul 2018. Fără aceste certificate nu se poate funcţiona. Este o taxă de poluare instituită în urmă cu mai mulţi ani. Ştiu că preţul unui certificat este acum de 7 euro. Poate se mai scumpeşte. Este bine să se facă acum toate achiziţiile pentru ca să fie o stabilitate pentru anul viitor. E o companie cu peste 13.000 de locuri de muncă”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi fost director în minerit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com