Copiii cu dizabilităţi au participat la olimpiada jocurilor de iarnă de la Rânca

La Rânca s-a desfăşurat recent cea de-a treia ediție a „Olimpiadei jocurilor de iarnă pentru elevii cu dizabilităţi”, competiție născută din nevoia acestora de recuperare și integrare socială, care să  îmbine jocul în aer liber cu o competiție cu reguli bine stabilite. La această ediție au participat  echipaje de câte patru elevi din cadrul  Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg Jiu, Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Constantin Pufan” Dr. Tr. Severin, Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni, Vâlcea, CITO Căpuşu de Câmpie, jud. Mureş, Şcolii Gimnaziale Speciale ,,Sf. Mina” Craiova, Şcolii Gimnaziale Speciale Târgovişte şi Centrului de Pedagogie Curativă Simeria.

Prin acest proiect, care a promovat mișcarea în aer liber, elevii nostri au avut ocazia să participe la o competiție care i-a stimulat să-și depășeasca mereu propriile limite, să colaboreze pentru îndeplinirea unor sarcini din timpul jocurilor, să comunice permanent atât cu membrii echipelor din care au făcut parte cât și cu profesorii îndrumători, a spus dl. profesor Nicu Baiu, directorul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu.

Activitatea din cadrul proiectului a avut o mare contribuție la descoperirea aptitudinilor pe care  și elevii cu dizabilităti le au în practicarea anumitor activități sportive, pe zăpadă. Sarcinile concrete din timpul activităților au vizat îndemânarea, forța, rezistența, spiritul de echipă, respectarea unor reguli clare ale competiției.

Câştigătorii

In urma desfăşurării competiţiei pe locul I s-au clasat elevii de la C.S.E.I. Tg Jiu, pe locul II elevii Şcolii Gimnaziale Speciale Târgovişte, iar pe locul III elevii de la C.S.E.I. Băbeni, Vâlcea.

Este un motiv de mândrie pentru instituţia noastră implementarea acestui proiect, precum şi clasarea pe locul I, dar mai ales suntem recunoscători tuturor profesorilor din centrele de educaţie incluzivă şi şcolile speciale partenere, care au oferit din timpul şi sufletul lor elevilor cu dizabilităţi, contribuind la pregătirea acestora în vederea participării la competiţie. Filozofia pe care este construit proiectul nostru este că persoana cu dizabilități poate și trebuie să se bucure de o viață împlinită. Activităţile recreative şi de timp liber sunt foarte importante pentru fiecare dintre noi, iar între acestea sportul ocupă un loc special, menţionează d-na prof. Simona Sgondea, preşedinte al Asociaţiei Umanitare Iunona.

Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Asociația Umanitară Iunona, asociația cadrelor didactice din cadrul C.S.E.I. Tg-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Universitatea „Constantin Brâncuși” Tg-Jiu, Salvamont Gorj, Carrefour Tg-Jiu și Complexul Turistic Panoramic Rânca. Tuturor le suntem recunoscători şi le mulţumim!(comunicat)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com