Control judiciar pentru târgujienii care au vrut să scoată ilegal bani dintr-un bancomat

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, începând cu data de 03.11.2020,  cu privire la două persoane din municipiul Tg.-Jiu, inculpate pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, respectiv complicitate la infracţiunea de furt şi de tentativă la acces ilegal la un sistem informatic, respectiv complicitate la această infracţiune.

S-a reţinut de procuror că din probatoriul administrat până în prezent în cauză rezultă că în data de 27.10.2020 cei doi inculpaţi s-au deplasat în staţia pentru mijloace de transport în comun cunoscută sub denumirea „La Gârdu” din mun. Tg.-Jiu, cu intenţia de a sustrage portofele, aceştia săvârşind astfel de fapte în trecut. Cei doi au stat aproximativ 20 de minute pentru a căuta „din priviri” o victimă, respectiv o persoană care nu este atentă în supravegherea bunurilor pe care le are asupra sa.

Inculpatul E.I. a observat-o pe persoana vătămată P.E.M. şi în momentul în care aceasta aştepta rândul să urce în microbuz s-a poziţionat în spatele acesteia, iar cu mâna stângă, profitând de neatenţia persoanei vătămate şi de aglomeraţia de la intrarea în microbuz, i-a sustras din poşetă portofelul, inculpatul D.C. asigurându-se că inculpatul E.I. nu este văzut de o altă persoană.

Cei doi inculpaţi au găsit în portofelul sustras suma de 550 lei, pe care au împărţit-o în mod egal şi un card bancar, pe care inculpatul D.C. l-a introdus în ATM aparţinând …. situat în mun Tg.-Jiu, …. ,cu intenţia de a retrage bani de pe acesta. Întrucât nu cunoştea codul PIN, a tastat mai multe cifre aleatorii, blocând cardul respectiv în ATM după trei încercări.

Ulterior cei doi inculpaţi au abandonat pe şinele de tren din proximitatea Gării din Tg.-Jiu portofelul în care se aflau mai multe documente personale ale persoanei vătămate.

Activitatea infracţională a celor doi inculpaţi a fost surprinsă de sistemul de supraveghere video al ….

Cei doi au fost reţinuţi preventiv în cauză pentru 24 de ore, prin ordonanţele organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei Municipiului Tg.-Jiu din data de 02.11.2020. Unul dintre inculpaţi este recidivist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com