Contractul de 36 de milioane de euro de la CJ pentru Ydail plasat între locale și parlamentare

Încredințarea contractului de 36 de milioane de euro pentru întreținerea drumurilor județene din Gorj și pentru care Ydail, controlată de Ion Iordache, este favorită, a fost plasată între alegerile locale și parlamentare. Astfel, câștigătorul ar putea fi anunțat pe 12 noiembrie. Este de amintit că Iordache a dat PSD pe PNL, unde a primit prima poziție la Senat.

Procedura de atribuire a acordului – cadru de „Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj” constă în atribuirea (încheierea) unui acord-cadru cu un singur operator economic și cu durata de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestuia, care să stabilească: termenii, condițiile, precum și cadrul legal, financiar, tehnic, organizatoric și administrativ pentru atribuirea contractelor subsecvente, ale căror elemente esențiale sunt determinate de acesta, respectiv: minim 4 contracte subsecvente și maxim 16 contracte subsecvente. Scopul: asigurarea executării de lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj, în condiții de operativitate și eficiență financiară, în funcție de necesitățile autorității contractante și în limita bugetului alocat cu această destinație. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente: pe durata acordului-cadru de patru ani, se vor atribui minim patru contracte subsecvente (cel puțin câte unul pentru fiecare an) și maxim 16 de contracte subsecvente (de regulă trimestrial pe parcursul celor patru ani). Estimările cantităților minime și maxime care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru, precum și ale cantităților minime și maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent sunt prevăzute în anexa nr. 14 la caietul de sarcini.

Valoarea totala estimata: 177.452.141 de lei. Este vorba de Lucrari de intretinere a drumurilor, Servicii de proiectare tehnica pentru infrastructura de transport, Servicii de deszapezire

34 de drumuri județene

Rețeaua de drumuri publice județene este constituită dintr-un număr de 34 drumuri județene, cu o lungime totală de 834,592 km, din care 784,801 km modernizați, 37,486 km pietruiți, 11,929 km de pământ și 0,380 km pavaj, cu o stare de viabilitate precară, determinată atât de structura rutieră îmbătrânită și ieșită din perioada normală de funcționare (circa 75%), cât și de traficul de mare tonaj, în continuă creștere pe marea majoritate a acestora. Principalele date tehnice: • Clasa tehnică: IV • Tipul îmbrăcăminții: – îmbrăcăminte asfaltică: 373,144 km; – îmbrăcăminte din beton de ciment: 99,499 km; – îmbrăcăminte asfaltică ușoară: 312,158 km; – pietruit: 37,486 km; – din pământ: 11,925 km; – pavaj: 0,380 km; • Lungimea reală: 834,592 km • Lățime platformă: – parte carosabilă: 6 m; – acostamente: 0,5-1,0 m; • Poduri: 243 buc. • Podețe: 1685 buc. Lucrările și serviciile de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj au ca scop final îmbunătățirea generală a accesibilității cu principalele zone ale județului, cu posibilități de: – creșterea numărului de vehicule zilnice, prin atragere de turiști, agenți economici etc; – creșterea nivelului de deservire locală; – creșterea volumului de mărfuri transportate, cu potențial de dezvoltare economică; – scăderea nivelului de poluare a aerului și de poluare fonică; – economisirea de timp și carburanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com