Consultanţă de la Ministerul Energiei, să nu scadă salariile la CEO

Ministerul Energiei va acorda consultanţă Complexului Energetic Oltenia, astfel încât să nu existe scăderi de salarii de la 1 ianuarie 2018. Se vehiculează varianta unei scăderi de lefuri în contextul trecerii contribiţiilor de la angajator la angajat. Administraţia companiei susţine că va apela la specialiştii din Ministerul Energiei, să nu existe scăderi de lefuri la CEO.

„In vederea aplicarii prevederilor Ordonantei de urgenta nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, CE Oltenia va adopta masurile necesare pentru un impact adecvat asupra veniturilor propriilor angajati. In acest sens, conducerea companiei si-a propus sa aiba discutii proactive cu liderii sindicatelor reprezentative, in cadrul carora va fi prezentat si analizat, impreuna cu acestia, impactul transferului contributiilor sociale de la angajator la angajat  si, implicit, masurile ce vor fi aplicate pentru mentinerea sau chiar cresterea nivelului actual al salariilor.Orice decizie sau masura care va influenta veniturile angajatilor va fi invariabil comunicata de catre conducere catre partenerii sociali si catre salariati, in cazul in care vor exista astfel de situatii”, potrivit CEO.

Aprobare de la Toma Petcu

„Politica de personal adoptata pe parcursul acestui an a dovedit, prin beneficiile suplimentare acordate tuturor salariatilor, ca drepturile acestora constituie un obiectiv prioritar pentru actuala conducere a companiei care a avut in acest sens sustinerea Ministerului Energiei. Reamintim ca ministrul Energiei a aprobat pentru CE Oltenia etapele necesare procesului de armonizare a drepturilor salariale in concordanta cu atributiile, responsabilitatile si eforturile depuse la nivelul activitatii de productie si mentenata. CE Oltenia va beneficia de sprijinul ministerului inclusiv pentru aplicarea OUG nr.79/2017 fara efecte negative asupra angajatilor”, conform unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com