Concursul international „Brâncuși văzut în 145 de portrete” a ajuns la final

Juriul Concursului Internațional de arte vizuale „Brâncuși văzut în 145 de portrete”, inițiat în acest an de Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu în parteneriat cu Muzeul Național „Constantin Brâncuși” ca o primă ediție din ciclul intitulat „Prezentul Brâncuși”, va anunța câștigătorii în data de 16 martie 2021, orele 14.00 (ora României) în cadrul unui eveniment transmis live pe pagina de Facebook a concursului  https://m.facebook.com/Concurs-international-de-arte-vizuale-Brancusi-vazut-in-145-de-portrete-103011455172123/

cu participarea prin videoconferință a concurenților și a tuturor celor interesați.

Concursul, în urma căruia a rezultat un număr important de lucrări, se  derulează  în regim online începând din data de 19 februarie și este adresat elevilor de la toate ciclurile de învățământ, precum și  studenților de la facultățile de profil din țară și din străinătate.

„Am constatat cu bucurie răspunsul artistic al tinerilor. Unii îl urmăresc demult, alții l-au descoperit acum, iar prin lucrările lor ne arată că Brâncuși va fi mereu prezent. Inițial, concursul s-a adresat doar elevilor și studențior de la arte, dar în urma solicitărilor s-a extins și la ciclul primar și gimnazial.

Această inițiativă, prin care ne-am propus să oferim o platformă motivațională solidă pentru cunoașterea și aprofundarea studiului biografiei și a operei marelui sculptor a fost primită cu deosebit entuziasm. Lucrările realizate de participanți excelează prin tehnici diferite, dar mai ales prin exprimări artistice diverse.

Concursul Internațional de arte vizuale „Brâncuși văzut în 145 de portrete” s-a bucurat de o mare participare națională și internațională, iar rezultatele sunt peste așteptări.” (președintele juriului prof. dr. Ana Daria Ionescu Haidău,  directorul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu)

„Concursul în sistem on-line, lansat în data de 19 februarie, cu ocazia manifestărilor prilejuite de împlinirea a 145 de ani de la nașterea marelui sculptor, a stârnit un larg interes din partea elevilor și studenților din școli vocaționale din țară, dar și din străinătate, ceea ce constituie o mare bucurie pentru noi. Sunt numeroase portrete de o sensibilitate și finețe aparte, realizate atât în tehnici digitale, cât și clasice. Lucrările premiate vor face subiectul unui album și totodată,  vor fi vernisate, la sediul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, în cadrul unui eveniment ce va avea loc atunci când situația epidemiologică va permite organizarea de activități cultural-artistice cu public.”, a declarat Denisa Șuță, managerul Muzeului Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Pentru vizionarea lucrărilor, se poate vizita pagina oficială a concursului:  https://m.facebook.com/Concurs-international-de-arte-vizuale-Brancusi-vazut-in-145-de-portrete-103011455172123/

 

Juriul Concursului Internațional de arte vizuale „Brâncuși văzut în 145 de portrete”:

prof. dr. Ionescu Haidău Ana Daria – director Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu

Șuță Denisa Zenobia – manager Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu;

conf. univ. dr. Fuiorea Vasile – președinte Filiala Târgu Jiu a UAP România;

prof. Negrea Cătălin – Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu

prof. Șerban Daniel – Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com