Concurs de șah, la Biblioteca Județeană

După manifestările prilejuite de ”Nocturna Bibliotecilor”, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj” a găzduit, recent, la MansArta, Cupa Municipiului Târgu-Jiu la Șah rapid.

Competiția, organizată de ACS Club de Șah ”Tinerii Spartani” din Târgu-Jiu în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, s-a desfășurat în sistem suedez, în 6 runde cu limită de timp alocat fiecărei partide.

O premieră pentru orașul de pe Jiu, cel puțin pentru perioada de după Revoluția din Decembrie 1989, evenimentul aducând laolaltă în fața tablelor de șah concurenți cu vârste între 6 și 65 de ani din Gorj și Hunedoara.

O concluzie imediată după acest concurs este aceea că Șahul este încă iubit, într-un prezent supus avalanșei de tehnologii digitale și aplicații oferite de telefoanele mobile, care mai de care mai acaparatoare și mâncătoare de timp.

Grație interesului și preocupării de a împărtăși tainele acestui sport, instructorul Caludiu Roșca, prin Asociația pe care o conduce, a reușit pună orașul nostru pe harta competițională a României.

ACS Club de Șah ”Tinerii Spartani” din Târgu-Jiu, înființată în anul 2018, are 30 de sportivi legitimați la Federația Română de Șah. Anul acesta a participat la Campionatul național de șah divizia B – zona Sibiu și a reușit promovarea în divizia A terminând întrecerea fără înfrângere”.

 

Clasamentul general:

Locul 1- ȘCHIOPU OANA

Locul 2 – GULIAS ALIN

Locul 3 – VISANESCU DRAGOȘ

Locul 4 – PETCULESCU DIANA

Locul 5 – TILOIU DARIUS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com