Computerul tomograf de la spitalul din Dobrița, operațional din decembrie 2021

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrița, Runcu, va avea, începând cu luna decembrie, un computer tomograf operațional. Consiliul Județean Gorj a semnat contractul de furnizare, firma prestatoare având la dispoziție trei luni pentru amenajarea spațiului în care va funcționa noul CT precum și pentru punerea în funcțiune a echipamentului medical. De asemenea, alături de CT, vor fi livrate, până la jumătatea lunii septembrie, șase monitoare pentru funcții vitale precum și 30 de aparate de oxigenoterapie. Computerul tomograf precum și celelalte echipamente medicale sunt achiziționate în cadrul proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie «Tudor Vladimirescu», Județul Gorj”, în valoare totală de 5,8 milioane de lei, finanțarea  fiind asigurată 100% din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR). Proiectul vizează dotarea cu echipamente și aparatură medicală a celor trei secții care funcționează în prezent ca „Zonă Tampon” respectiv „Zonă COVID” în cadrul unității sanitare de la Dobrița. În data de 24 august 2021, după finalizarea procedurii de achiziție, au fost semnate contractele de furnizare pentru echipamentele medicale. Primele dintre acestea, respectiv cele șase monitoare funcții vitale cu suport mobil precum și cele 30 de aparate de oxigenoterapie, vor fi livrate, conform contractului, în 20 de zile de la data semnării acestuia, ceea ce înseamnă că, până la jumătatea lunii septembrie, ar urma să fie disponibile pentru tratarea pacienților internați la spitalul din Dobrița. În ceea ce privește computerul tomograf, termenul de punere în funcțiune este de 90 de zile de la data semnării contractului, mai ales că nu presupune doar livrarea echipamentului medical ci și amenajarea spațiului și a protecției radiologice.

 

Un pas esențial pentru îmbunătățirea condițiilor de tratament

 

Echipamentele medicale furnizate în cadrul acestui proiect asigură o îmbunătățire semnificativă a actului medical la spitalul de la Dobrița. În primul rând, un tomograf operațional elimină necesitatea transportului pacienților la Târgu Jiu. „Este un pas esențial pentru îmbunătățirea condițiilor de tratament ale pacienților internați la spitalul de pneumoftiziologie de la Dobrița. Fără îndoială, cel mai mare avantaj este acela că nu vom mai fi nevoiți să consumăm timp prețios pentru a transporta pacienții care au nevoie de control tomograf până la Târgu Jiu și înapoi. Controalele sunt făcute mult mai rapid, în cadrul spitalului. Iar acest lucru este important pentru că se reduce timpul de intervenție în actul medical, sunt eliminate riscurile transportului și, nu în ultimul rând, pentru că ambulanțele utilizate în această operațiune pot fi relocate către alte urgențe”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

De asemenea, monitoarele pentru funcții vitale și, mai ales, aparatele de oxigenoterapie sunt esențiale în gestionarea și tratarea afecțiunilor specifice pacienților internați la Dobrița dar și celor care sunt transferați aici pentru tratament împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com