Complexul Energtic Oltenia cere României prudenţă în dezvoltarea energiilor regenerabile

Administraţia Complexului Energetic Oltenia solicită public guvernaţilor să trateze cu prudenţă proiectele de dezvoltare a energiei regenerabile. Deja România a atins de acum doi ani obligaţiile cerute de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte procentul de energie regenerabilă din Sistemul Energetic Naţional. Procentul nu numai că a fost atins, dar a şi fost cu mult depăşit. În opinia reprezentanţilor companiei, o politică lipsită de prundenţă în domeniul energiei regenerabile ar putea genera mari dezechilibre în Sistemul Energetic Naţional.

Costurile pentru dezechilibre vor fi suportate de populaţie

Potrivit reprezentanţilor Complexului Energetic Oltenia, costurile pentru redresarea sistemului vor fi suportate de populaţie, prin faptul că vor apărea costuri suplimentare la producătorii clasici de energie. Aceştia sunt deja sufocaţi de taxele foarte mari. Este vorba în principal de producătorii de energie electrică pe cărbune care achită certificate verzi şi de dioxid de carbon la preţuri din ce în ce mai mari. De altfel, creşterea preţului la certificatele de CO2 este văzută drept o ameninţare în ceea ce priveşte producerea de energie electrică pe bază de cărbune în România. Va fi pusă în final în pericol siguranţa Sistemului Energetic Naţional şi chiar securitatea energetică a României.

Prudenţă mai mare

„Concluziile dezbaterilor cu privire la viitorul sistemului energetic din Romania au subliniat faptul ca este necesara prudenta in dezvoltarea energiilor regenerabile din cauza dezechilibrelor pe care acestea le creaza si care sunt gestionate in prezent de catre  CE Oltenia, dezechilibre care nu pot fi anihilate decat prin stocaj si rezerva de capacitati”, potrivit unui comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com