Colegiul Tehnic Motru, reabilitat cu 2,2 milioane de euro

Ieri, 29 aprilie 2020, a fost semnat, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, contractul de finanțare pentru ,,Reabilitarea și dotarea Colegiului Tehnic Motru”.

„Proiectul în valoare de peste 100 miliarde de lei vechi (2,2 milioane euro) se va derula cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR), municipalitatea având o contribuție de doar 2%.

Obiectivul proiectului este creșterea atractivității Colegiului Tehnic Motru pentru elevii care vor să studieze discipline tehnice, având în vedere că instituția va oferi, la finalul proiectului, condiții foarte bune de studiu.

Acest deziderat nu se poate realiza, fără o infrastructură adecvată în care să se desfășoare procesul de educație și formare profesională.

Astfel, vor fi efectuate lucrări de reabilitare la: clădirea școlii, căminul de elevi, cantina, sala de festivități, atelierul școală.
Pe lângă lucrările de reabilitare termică a acestor clădiri, vor fi înlocuite echipamentele și instalațiile electrice, termice și sanitare.

Elementul de bază al acestui proiect constă în dotarea atelierului școală cu mobilier și echipamente complete pentru ca elevii să poată deprinde cunoștințele necesare pentru cele mai importante meserii solicitate pe piața muncii.

Ținând cont că, în acest an, s-a finalizat și reabilitarea ,,Sălii de Sport”, la sfârșitul implementării acestui proiect, vom aveau un campus școlar la standarde europene.

Mulțumesc echipei din aparatul de specialitate pentru reușită.”, potrivit unei postări a primarului din Motru, Gigel Jianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com