CJ se laudă de trei săptămâni cu echipamentele cumpărate pentru SJU, dar atitudinea unor medici lasă de dorit

Consiliul Județean Gorj se tot laudă de o lună de zile cu echipamentele cumpărate penru Spitalul Județean Târgu Jiu, însă nu s-a făcut aproape nimic pentru a schimba atitudinea cadrelor medcale față de pacienți. Unii medici și unele asistente îi tratează în continuare cu scârbă pe pacienții care le plătesc lefurile babane.

„În sectorul medical, investițiile făcute în 2021 la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu reprezintă un pas important spre aducerea acestui spital la standarde europene.
”Cu sprijinul direct al cadrelor medicale, cărora vreau să le mulțumesc pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă în derularea acestui proiect, Consiliul Județean a reușit să achiziționeze, prin implementarea proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul județului Gorj”, finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională: paturi electrice pentru terapie intensivă, laringoscop cu fibră optică, video laringoscop, monitoare pentru funcții vitale, ventilatoare mecanice, aspiratoare chirurgicale, injectomate, infuzomate, ecografe, aparate mobile de radiologie, EKG cu 12 canale.  Vor mai fi achiziționate în următoarea perioadă și alte echipamente și aparatură medicală de ultimă generație, necesare pentru a asigura un serviciu medical la standarde europene”, a  declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu.
În contextul actualei pandemii, eforturile noastre au fost direcționate atât pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, precum și pentru limitarea  efectelor acestui virus asupra populației județului Gorj. Toate aceste deziderate pot deveni realitate doar prin dotarea corespunzătoare a unităților sanitare publice în care sunt tratate cazurile de infecție cu virusul SARS-CoV-2.
De aceea, achiziționarea aparaturii și a dispozitivelor medicale de strictă necesitate, dublată de asigurarea necesarului de echipamente specializate de protecție pentru personalul medical și pentru efectuarea transportului izolat al persoanelor afectate, au reprezentat și reprezintă în continuare o prioritate și o condiție esențială pentru obținerea unui răspuns în timp util și eficient al sistemului medical public gorjean la criza COVID-19.”, conform CJ Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com