Ciurel prevesteşte mutarea sediului CEO la Turceni sau Craiova şi deplânge lipsa unui sindicat serios la CEO…S-o referi la SMEO!?

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia(CEO), Laurenţiu Ciurel, susţine că sediul companiei ar putea fi mutat la Turceni sau Craiova, având în vedere aglomeraţia de doljeni din cadrul structurii de conducere a colosului energetic. Este vorba de Constantin Bălăşoiu şi Dan Vasile şi alţii, care trag mai mult cu Doljul decât cu interesele Gorjului.

„Când am plecat din birou am lăsat un teanc de oferte de pe la tot felul de organizații, cu un mercurial variat si complet. Pe cinci mii de euro te declara cel mai bun manager din tara. Pe zece mii ai servicii de tip Gold, te declara si cea mai buna companie. Pe 20 de mii ai Platinum, ești declarat cea mai tare companie din sud-estul Europei. Iți dă diploma, placheta, cheamă televiziuni si ai două coloane pe prima pagina. Ba cred că mint, am si eu o plachetă din asta prin pod, dată culmea, de Alstom si nu mai știu ce grup de presă prin 2014. Mi-a fost jenă sa o arat, pentru ca lumea din energie e putină si bună, stie ce poate fiecare… Mă uit acum la dl. Boza, care dat afară de Lafarge ajunse cel mai mare energetician al tuturor timpurilor. Imi pare rău că stric sărbătoarea, dar  2017 este cel mai prost an al CEO de la înființare, pentru oricine înțelege mai mult decât o cioara! ( am văzut pe Discovery un experiment cu o cioara care scote o nucă dintr-o sticla folosind pe rând trei ustensile, sunt absolut convins ca exista azi șefi la CEO care nu ar trece testul, adică  ” the nut-test”, of-course.)”

Analiza lui Ciurel

„Am făcut o pauza cam mare de la ultimul articol. Asta pentru că am tot așteptat varianta finală a rezultatelor la 9 luni la CEO. Au venit cam cu o lună întârziere, nou prilej de sărbătoare, ode si imnuri, cat suntem de buni si de performanți. O sa stric bucuria ca de obicei. Daca Ministrul Energiei ar fi energetician ar trebui sa-i schimbe pe toți.  Toate cifrele la 10 luni sunt comparate cu 2016. Dar de ce nu cu 2015, 2014, 2013?? Comparați-va cu echipa lui Ciurel, nu cu Ciubotarica, domnilor. Pe alocuri chiar si fata de 2016 se sta mai rău. O sa o fac eu.

La Rovinari in 2015, pe primele 10 luni, costul mediu la mwh era 127,18. Azi e 138.

La Turceni era 152,6 lei. Azi e 169.

La Ișalnița era 177. Azi e 189.

La Craiova era 164. Azi e 196.

 

Dacă CEO ar avea sindicat…

„De ce? pentru ca in 2015 se consumau 1,34 tone de cărbune pentru un mwh produs. Azi 1,44. Consumul specific era 337 de grame in 2015, azi e 346,9. Consumul propriu tehnologic era 8,93%, azi e 9,97. Adaosul de hidrocarburi era de 0,48%, azi e 0,83. Chiar si in 2016 a fost de 0,6%, dar anul asta, după teapa cu gazul, dom. Costel bate record după record. In 2015, CEO avea 16700 de salariați. Azi are 13300. De ce dracului ați dat trei mii de oameni afara, din care peste 1000 supermeseriasi, daca toate costurile finale au crescut?? Daca CEO ar avea sindicat, si nu tot felul de șmecheri agătati de interesele Federațiilor si ale liderilor lor, asta ar fi o întrebare. De asta am dorit un sindicat, o federație doar a CEO, independenta.”, spune Ciurel. Gura păcătosului….

Meritele conducerii

„Bineînțeles ca nu are conducerea de acum nici un merit pentru ca prețul in piata este 300 de lei pe MWh azi si 165 in 2015. Nu Boza a închis toate centralele pe cărbune din tara, nu el a băut apa din Dunăre si a oprit Petromul. CEO se deteriorează de la o zi la alta, intrat pe o spirala a costurilor care nu mai poate fi controlata, reacaparat de cei ce-l duseseră, alături de sindicat, spre prăpastie.  Chiar nu am nimic cu Boza si cu gașca de partid care-l suge ( sau partide). Vorbesc total din afara, e clar ca in aceasta conjunctura zilele sale sunt numărate la CEO. Probabil o știe si el, de aceea a mai creat o funcție de director de direcție la Investiții, sa aibă unde se retrage. Daca va apuca, pentru ca sunt nori negri la orizont, din cate aud.  Pierdut in parfumul secretarei, a crezut ca diplomele la simpozioane si afacerile la partid(e) ajung. Dom’ Costel il va executa rapid si eficient. Oricare ar fi actuala mea părere despre Balasoiu, acesta este un nume in energie. Chiar daca mulți din cei ce i-au stat in preajma la un moment dat au ajuns la pușcărie, nu poate exista comparație intre Balasoiu si Boza. Primul poate vorbi, scrie, știe pe toata lumea in energie. Al doilea nu. Reangajarea lui Burlan si aducerea lui in locul lui Antonie, cu susținerea personala a lui Cârciumaru, care s-a batut  pentru Balasoiu, ar trebui sa-l pună pe gânduri pe Sorinel . In câteva zile pot sa dispară toate: miniștri, vacante, diplome, secretara. Întreabă-l pe Ciubotarica. Barbulescu, Vaida, Dobrescu, Marcu, Vanca, Medintu, Pisc, n-au luat in viata lor nici o diploma. Sau poate au luat, dar n-au arătat-o la nimeni. Iti spune unul mai batran, care a văzut multe. Ocupat sa-mi faci mie dosare, Sorinele, n-ai văzut pădurea de langa tine din cauza copacilor”

De ce nu-l doare-n 14

„In mod normal ar trebui sa ma doară exact in paișpe de toate astea. Oricum vom avea curent de Revelion, cumva. Sunt supărat pentru ca la cați bani au intrat in CEO anul asta, Județul asta ar trebui sa fie numărul 1. Sa avem cele mai mari salarii, sa avem sport, viața sociala.  Sa avem un plan de viitor pe cativa ani. Sa apăra locuri de munca. Vom pierde sediul care se va muta probabil  la Turceni, la Craiova. Toata conducerea de azi e din Craiova. Centrala de la Rovinari a dus CEO in spate toți anii astia. Banii făcuți de Rovinari au ajutat sa se plătească desulfurari la Craiova, au plătit rate la Turceni. Era cat pe-aci ca Rovinari sa fie declarata pe locul trei sau doi, după Turceni si Ișalnița, ca sa se poată justifica ascensiunea șefilor de acolo in fruntea CEO. Știți cum au făcut?  Au descărcat toate contractele de energie pe piața bilaterala, alea cu preturi intre 170 si 200 de lei pe MWH, pe Rovinari. Energia vânduta pe piețele avantajoase, PZU sau piața de echilibrare, a fost descărcata pe Turceni si Ișalnița, pentru ca acolo preturile au fost intre 300-si 500 de lei/mwh. Deși teoretic asta nici nu ar trebui sa fie posibil. Așa ca deși produc puțin si scump, pe hârtie astea ies mai bine. Sper ca la Rovinari proverbul cu capul plecat nu e perpetuu. Mulți vor spune ca nu contează, e doar statistica. Nu e asa. Pana la urma, cele mai bune grupuri pentru servicii de sistem, care pot varia cel mai mult si mai rapid sarcina, sunt la Rovinari. Dar șmecheriile astea sunt doar la început, știu bine ce va urma. Când va fi momentul, la o viitoare reorganizare, făcându-se analize pe centre de cost, va conta.

One thought on “Ciurel prevesteşte mutarea sediului CEO la Turceni sau Craiova şi deplânge lipsa unui sindicat serios la CEO…S-o referi la SMEO!?

  • 28 noiembrie 2017 la 21:25
    Legătură permanentă

    Domnule Ciurel, nu dumneavoastra v-a placut sa fiti pupat undeva de Dan Vasile, Ilie, Stanculescu(Ditescu mai putin)? Acum vad ca apreciati consumurile specifice dar pe cand erati director nu, ci apreciati mai mult barfele. Nu va port pica, dar ati resit mult fata de CEO! Oricum va doresc; sanatate si succes in viata!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com