Cine vorbeşte despre salarii umilitoare la CEO

„În aceste zile premergătoare începerii negocierii unui nou contract colectiv de muncă, noi minerii și energeticienii din C.E.Oltenia așteaptăm cu speranță dar și cu demnitate, ca Guvernul României prin Ministerul Energiei să își îndrepte atenția și către noi !
După părerea mea, BVC-ul pe 2018, propus de Directoratul CEO și aprobat de guvernanții nostrii, ar trebui să cuprindă două capitole, aș spune chiar VITALE pentru compania noastră ! Adică fondul de investiții și cheltuielile cu munca vie, mai ales în ceea ce privește fondul de salarii.
În ceea ce privește fondul de investiții, nu aș vrea să insist prea mult pentru că sunt sigur că Ministerul Energiei ar trebui să conștientizeze importanța investițiilor în termocentralele și carierele miniere, dacă vor într-adevăr ca C.E.Oltenia să mențină în continuare stabilitatea Sistemului Energetic Național. Aici sunt sigur că specialiștii și profesioniștii din companie pot aduce argumentele cele mai avizate în acest sens.
Eu ca salariat și lider de sindicat care muncește în această companie aș vrea să atrag atenția în ceea ce privește situația UMILITOARE a salarizării minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia !
Guvernul României prin Ministerul Energiei, ar trebui să știe că la ora actuală veniturile majorității salariaților din CEO sunt mai mici decât erau în 2012. Iar dacă s-ar lua în calcul numai inflația în toți acești ani când nouă nu ni s-a calculat la salarii, arată că nivelul nostru de trai a avut de suferit.
În altă ordine de idei, după ce că salariile minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia au rămas printre cele mai mici față de salariile cellorllalte categorii sociale, astăzi suntem mai puțini și trebuie să muncim mai mult.

Stimați guvernanți, din salariul brut pe care îl produce fiecare salariat din C.E.Oltenia și bineînțeles și din România, 40,2% il ia Statul Român !
Nouă ne mai rămâne puțin mai mult de jumătate din ceea ce producem (59,8%), iar din aceștia suntem obligați să plătim TVA la alimente și accize la combustibil, fără să mai punem la socoteala impozite și alte taxe, plus plata utilităților pe care le scumpiți an de an !
Cum credeți că mai putem munci și trăi în România, în aceste condiții și cu aceste salarii de mizerie, domnilor guvernanți !?
Domnule Ministru Toma Petcu, vă rugăm să aprobați suplimentarea fondurilor de investiți și a cheltuielilor cu munca vie pentru C.E.Oltenia ! Vă rugăm să aprobați suplimentarea fondului de salarii pentru noi românii care mai muncim încă în această companie !
Prin munca noastră în condiții grele și pe orice anotimp, dăm siguranță și stabilitate Sistemului Energetic Național și considerăm că avem și noi dreptul la o viață mai bună și la un trai decent în propria noastră țară !”, potrivit unei postări a liderului de sindicat Manu Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com