Cine îl acuză pe edilul din Motru că joacă teatru ieftin

Social-democraţii îl acuză pe primarul din Motru, Gigel Jianu, că joacă un teatru ieftin şi se victimizează, demonizând PSD. Potrivit unui comunicat de presă al PSD Gorj, Gigel Jianu ar fi convocat în mod conştient şedinţe la care aleşii nu ar fi putut ajunge şi ar fi propus proiecte fără o bază legală:

„Primarul Municipiului Motru, Gigel Jianu, joacă un teatru ieftin prin încercările de victimizare și punerea consilierilor PSD într-o imagine negativă, aruncând în spațiul public informații potrivit cărora, aleșii locali ai Partidului Social Democrat blochează proiectele de dezvoltare ale orașului.

În realitate, Gigel Jianu , convoacă ședințe de Consiliul Local, conștient fiind că, fie proiectele nu au o bază legală fie, consilierii nu pot ajunge, fiind anunțați doar cu o oră înainte.

Cetățenii municipiului Motru trebuie să înțeleagă faptul că aleșii locali ai Partidului Social Democrat nu au participat la ședințele extraordinare convocate, ilegal, de către primar, din mai multe motive:

  1. Proiectele de pe ordinea de zi nu au caracter de forță majoră
  2. Proiectele nu au fost puse la dispoziția consilierilor locali, în vederea documentării
  3. Proiectele trebuiau trecute prin comisiile de specialitate, spre analiză și avizare, procedură ce nu a fost îndeplinită, conform legii

După ce aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Motru l-au făcut, în cele din urmă, pe primar, să înțeleagă faptul că ședințele extraordinare nu sunt ,legal, constituite , primul om al orașului, a trecut la planul B, ședințele de îndată.

Așa se face că, primarul a anunțat ședință de îndată pe 8 noiembrie 2017, după care, în aceeași zi, a anulat-o.

Ziua următoare, anunță din nou ședință de îndată, consilierii locali având la dispoziție doar 1 oră pentru a se prezența la respectiva ședință, conștient fiind, primarul, că aleșii locali nu au cum să ajungă, lucru care îl ajuta în ducerea la îndeplinire a planului de denigrare a aleșilor locali PSD.

În acest caz, convocarea a fost făcută, din nou, în afara legii. Gigel Jianu încalcă, flagrant, legea administrației publice, însă scopul urmărit este mai presus și de lege.

Având în vedere faptul că ședința de astăzi, de la ora 16.00, a fost convocată conform cadrului legal, consilierii locali ai PSD  vor fi prezenți în vederea votării proiectelor aflate pe ordinea de zi.

Consilierii PSD nicio secundă nu au dorit și nu doresc să se opună proiectelor de dezvoltare, din contră, le-au propus, le susțin și vor depune tot efortul pentru a fi puse în practică, beneficiarii finali fiind cetățenii municipiului Motru.

Toate aspectele apărute în spațiul public sunt acuzații nefondate, ținta fiind denigrarea viceprimarului și a consilierilor locali PSD”, conform unui comunicat transmis marţi de PSD Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com