Cine crede că vor exista „trădători” în FNME și vor semna Actul Adițional

Comisia de negociere din Complexul Energetic Oltenia se reunește miercuri. Liderul SMEO, Gabriel Căldărușe, este de părere vor exista lideri de sindicat în cadrul Federației Naționale Mine Energie care vor semna Actul Adițional pentru Contractul Colectiv de Muncă.

„Vedem ce spun cei de la FNME în Comisie, dacă toți sunt de acord cu poziția aceasta. Cred că se folosește de legislație.Fiind președinte poate să blocheze semnarea.Poate mulți din FNME își doresc semnarea Actului Adițional. Orice om care se gândește la salariați nu ar bloca.

Ideea este ca în zona de minerit oamenii să fie mutați. Pe viitor astfel de lucruri se vor întâmpla. Sunt perimetre care își epuizează rezerva. O carieră nu se închide brusc. Este un proces treptat de oprire a utilajelor. Ai 600 de oameni într-o carieră, ce faci cu ei, dacă nu poți să îi muți. Este și deficit de personal și ai nevoie de transferuri. E deficit și la Termocentrala Rovinari. Actul Adițional dă posibiitatea să fie trecuți de la un punct de lucru la altul. Sper să fie deblocat procesul de negociere și să se distribuie cu 1 august adaosul către salariați”, a mai declarat liderul SMEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com