Cine are interes să ţină angajaţii CEO în mizerie?

În România aproape toate categoriile profesionale sunt speciale şi beneficiază de drepturi speciale, de salarii speciale şi mai ales de pensii speciale. Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia atrag atenţia că este momentul favorabil ca şi angajaţii companiei să fie încadraţi la condiţii speciale, aşa cum se întâmplă cu o parte a salariaţilor din ţară. Şi la Complexul Energetic Oltenia sunt 8.000 de angajaţi care se încadrează la condiţii deosebite. Cel puţin jumătate dintre aceştia ar putea beneficia de condiţii speciale de muncă, în opinia sindicalistului Manu Tomescu, dacă s-ar face demersurile necesare. Nu se poate sau nu se vrea.

„Se pare că și în noua ca și în vechea lege a pensiilor, Guvernul României continuă să împartă salariații încadrați cu locuri de muncă în condiții speciale, în două categorii.  O categorie care e stabilită prin lege, iar cealaltă categorie este stabilită albitrar, prin Hotărâre de Guvern, iar noi minerii și energeticienii din C.E.Oltenia suntem în continuare disprețuiți și lăsați pe dinafară, nefăcând parte din niciuna dintre cele două categorii! Mie mi-e destul de clar că înaintea intereselor noastre, sunt puse mai întâi interesele economice ale C.E.Oltenia, iar cele mai la îndemână reduceri de costuri, sunt drepturile noastre. Se pare că nimeni nu dorește să recunoască realitatea faptului că în această companie există locuri de muncă care se încadrează la condiții speciale. Și este dureros ca minerii și energeticienii care muncesc pe acele locuri, să fie lăsați în continuare fără dreptul de a fi încadrați cum se cuvine!  Așadar va trebui să ne descurcăm cum putem în contextul în care mulți dintre noi suntem practic condamnați să muncim în această companie până la moarte, ținând cont de condițiile grele și de factorii de risc în care ne desfășurăm activitatea!”, potrivit liderului sindical Manu Tomescu, din cadrul Termocentralei de la Rovinari.

Şefii CEO şi marii lideri vor condiţii deosebite

Şefii Complexului Energetic Oltenia şi marii lideri de sindicat insistă pe condiţiile deosebite şi nu vor să audă de condiţii speciale la companie, considerând că acest lucru este imposibil de obţinut. Angajaţii ar trebui să se mulţumească doar cu grupa pentru condiţii speciale.

„In data de 07.09.2018, la sediul Ministerului Energiei, a avut loc o intalnire a domnului Secretar de Stat, Doru Visan, cu conducerea CE Oltenia si reprezentanti ai Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.Discutiile purtate au avut ca subiect demersurile necesare emiterii unui act normativ in vederea prelungirii perioadei de acordare a conditiilor deosebite de munca pentru urmatorii 3 ani, incepand cu data de 01 ianuarie 2019. Documentele de initiere a actului normativ au fost inaintate de Ministerul Energiei catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, la data de 10.09.2018. In perioada imediat urmatoare, o comisie din care vor face parte reprezentanti ai Ministerului Muncii si Justitiei Sociale va fi prezenta in subunitatile CE Oltenia pentru a efectua o auditare a locurilor de munca din prisma conditiilor deosebite de lucru ale salariatilor.”, potrivit unui comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia, unde se insistă pe faptul că angajaţii companiei vor beneficia de condiţii deosebite şi nu de condiţii speciale. Adică cineva ar trebui să lupte pentru acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com