Certificatele de CO2 au trecut din nou de 25 de euro bucata. CEO achită în continuare o taxă mincinoasă.  

Prețul certificatelor de CO 2 este din nou în creștere. Acesta a trecut de 25,30 de euro bucata. Este un preț în dezavantajul companiilor producătoare de energie electrică pe bază de combustibili fosili. Este și cazul Complexului Energetic Oltenia. Compania are de achitat an de an o sumă uriașă ca și taxă de poluare. Este vorba de sute de milioane de euro;.

Un bir inutil pentru o companie românească de stat, dat fiind faptul că o bună parte a țărilor din afara UE nu achită certificate de CO2 și este vorba de majoritatea statelor din jurul României. Acestea au grupuri pe gaze sau pe cărbune și nu le obligă nicio entitate să achite an de an certificate de CO2. Prin urmare, poluarea se produce și nu poate să oprească nimeni circulația noxelor în spațiul aerian între statele UE și Non-UE.

Este o taxă mincinoasă, iar CEO nu ar trebui să plătească certificate de CO2, ci să primească sute de milioane de euro pentru a face investiții de mediu sau pentru a investi în producția de energie electrică mai puțin poluantă sau în energii regenerabile. CEO trebuie să cumpere certificate de CO2 în valoare de 1,6 miliarde de lei, până în luna aprilie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com