CEO vrea să reziste pe piaţă încă 20 de ani

Reprezentanţii administraţiei Complexului Energetic Oltenia au propriile propuneri în ceea ce priveşte proiectul de strategie energetică pentru România. În actualul context şi în lipsa unor alternative clare şi sigure de producere a energie electrice administraţia Complexului Energetic Oltenia şi-a propus ca statul să susţină producerea de energie electrică şi în următorii ani. Este vorba de un orizont de timp în două etape. Prima etapă echivalează cu un deceniu, activitatea putând să fie prelungită cu încă zece ani.

Pe ce mizează reprezentanţii CEO

Şefii Complexului Energetic Oltenia mizează pe faptul că energia electrică pe cărbune este cea mai sigură dintre cele existente în Sistemul Energetic Naţional. Cel puţin în momentul de faţă în România nu există un producător care să livreze energie la orice oră din zi şi din noapte, indiferent de temperatură şi de anotimp. Dacă ceilalţi producători au probleme în funcţie de condiţiile meteo, termocentralele pe cărbune pot funcţiona fără probleme şi în special în perioadele cu secetă extremă sau temperaturi foarte joase. Este şi lucrul pe care CEO mizează, mai ales că în perioada de iarnă asigură de zeci de ani siguranţa sistemului energetic naţional. În lipsa termocentralelor pe cărbune, locuitorii ar îngheţa de frig în case sau ar sta pe întuneric. Nu toţi românii folosesc sobe cu lemne, în cazul în care ar apărea avarii serioase la sistemul energetic naţional. Energia regenerabilă depinde de starea vremii, energia pe gaze de presiunea gazelor, energia nucleară de nivelul apei penru răcire, iar hidro de cantitatea de apă din lacuri.

E nevoie urgentă de investiţii de mediu

Nici pe importuri nu se poate baza tot timpul România, având în vedere că statele interconectate cu ţara noastră sau cele vecine ţin în situaţii de criză la securitatea energetică a propriilor contribuabili. Şi a fost, anul trecut, chiar cazul României, care a primit o solicitare de energie din partea Bulgariei şi a refuzat-o. În perioada respectivă se înregistrau temperaturi foarte scăzute şi consumuri record de energie electrică la nivel naţional. Pentru a rezista pe piaţă în continuare, CEO trebuie să investească din nou în tehnologii de protecţia mediului, pentru a respecta indicatorii de mediu valabili în Acordul de la Paris. Investiţiile trebuie realizate până în 2021.

2 comentarii la „CEO vrea să reziste pe piaţă încă 20 de ani

 • 23 noiembrie 2017 la 21:50
  Legătură permanentă

  Ba voi sunteti inconstienti cum sa mai dureze 20 de ani cand cel mai tanar muncitor are 40 de ani.
  Cine dracu se angajeaza pe salarii de 1500-2000 lei,in maxim 10 ani va fi inchis tot.
  Nici caini no sa mai ramana{ca nu vor avea ce manca}{a-ti vrea voi sa mai trandaviti si sa furati inca 20 de ani.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com