CEO vrea să facă economii la consumul de apă în termocentrale

Complexul Energetic Oltenia vrea să reducă din consumul de apă folosit în termocentrale. În acest sens, Complexul Energetic Oltenia a comandat o documentaţie tehnică pentru optimizarea consumului de apă de spălare la Termocentrala Craiova II.

Firma care va obţine contractul trebuie să prezinte soluţia tehnică de îmbunătăţire a consumului de apă şi să propună o listă cu echipamentele şi instalaţiile necesare care trebuie să fie achiziţionate de către Sucursala Electrocentrale de la Craiova.

Documentaţia va cuprinde un capitol de cerinţe privind protecţia mediului, sănătate şi securitate în muncă, protecţia împotriva incendiilor şi a situaţiilor de urgenţă.

Se va încerca introducerea unor sisteme de automatizare şi de control care să reducă pierderile de pe circuitele de spălare. Sistemele vor asigura supravegherea permanentă a instalaţiilor şi va fi furnizată apă pentru spălare doar atunci când va fi necesar şi nu permanent. Montarea sistemelor va aduce economii în ceea ce priveşte consumul de apă. Pompele sunt folosite pentru evacuarea zgurii şi a cenuşii din centrale. Se realizează un amestec de apă şi cenuşă în incinta staţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com