CEO vrea să facă 1.500 de angajări în următorii ani

Șefii Complexului Energetic Oltenia și-au propus ca în următorii doi-trei ani compania să angajeze peste 1.500 de muncitori. Este nevoie de specialiști în zona energetică și de minerit, având în vedere că peste o mie-două mii de angajați vor ieși la pensie în urma scăderii vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de o reducere de 4 luni la un an. Adică, vârsta de pensionare va scădea de la 57 la 55 de ani. Vârsta medie la CEO trece de 50 de ani.

Promovarea ofertei educaționale

„In data de 20.11.2019, Complexul Energetic Oltenia a participat la evenimentul tematic „Promovarea ofertei scolare in mediul economic doljean”, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Dolj. Obiectivul acestui eveniment a fost promovarea unui parteneriat activ intre furnizorii de educatie, formare profesionala si mediul economic, in conditii reciproc avantajoase. CE Oltenia a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean Dolj includerea in planul de scolarizare pentru anul scolar 2020-2021, in sistem de invatamant profesional dual, a urmatoarelor calificari:

– electrician aparate si echipamente electrice si energetice – 30 locuri;

– electrician protectii prin relee, automatizari si masuratori in instalatii energetice – 30 locuri.

Compania asigura pregatirea practica, echipamentul de protectie, asigurarea de raspundere civila si burse profesionale tuturor elevilor care aleg parteneriatul cu CE Oltenia, precum si premii pentru cei mai performanti elevi.

CE Oltenia manifesta o preocupare permanenta privind asigurarea de resurse umane, astfel ca 2019 este al treilea an consecutiv in care aloca resurse financiare pentru calificarea elevilor in meserii specifice, prin sustinerea invatamantului profesional dual.”, potrivit unui comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com