CEO vinde energie la prețuri record

Complexul Energetic Oltenia a reușit să vândă vineri energie cu livrare la termen la prețuri de piață spot: 821 de lei/MWh a plătit Enel pentru energie bandă cu livrare în primul trimestru din 2022.

Tranzacțiile s-au încheiat la prețuri cuprinse între 815 și 821 de lei/MWh. Din datele noastre, sunt cele mai mari prețuri înregistrate vreodată pe această platformă de tranzacționare. Este adevărat însă că perioada de livrare este în primul trimestru al anului viitor, sezon rece, în care este nevoie de mai multă energie electrică.

La acest preț, CE Oltenia face un profit bun chiar și în condițiile unui preț al certificatului de emisii de CO2 ridicat. Directorul general al companiei, Daniel Burlan a spus, citat de presa locală, că dacă se ia în calcul și costul certificatului, 60 de euro, costul total de producție al companiei este de 510 lei/MWh. Burlan a vorbit despre condițiile foarte bune din piața spot (PZU-piața pentru ziua următoare), unde cine vinde poate obține prețuri de 700-800 de lei, ba chiar 1.000 de lei/MWh, de trei ori mai mult decât obține CE Oltenia pe contractele bilaterale., potrivit economica.net

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com